загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вправи для ніг при набряках

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

При схильності до набряків корисно робити такі вправи:

1. Зняти напругу з литкових м'язів і "розігнати" кров допоможуть перекочування з п'яти на носок і назад. Повторюй цю вправу 5-6 разів кожні дві години. Коли сядете за робочий стіл, доповніть цю нехитру гімнастику круговими рухами стопи в гомілковостопному суглобі.

2. Не витрачайте час даремно: під час вечірнього перегляду телевізора роззуйтеся, постеліть під ноги легкий килимок або шматочок щільної тканини, спробуйте зім'яти її в гармошку за допомогою пальців стоп. Повторіть 5-6 разів.

Корисно катати босими ногами щільну кульку або качалку по підлозі: це відмінний масаж для втомлених за день ніг.

3. У щоденний комплекс ранкової зарядки включите вправу "велосипед": лежачи на спині, робіть такі рухи ногами, як ніби берете участь у велопробігу. Якщо немає сил для «великого» спорту, просто полежіть, піднявши ноги вгору кілька хвилин.

До речі, якщо є можливість, намагайтеся, сидячи за столом, укладати ноги на яке-небудь підвищення і навіть спати "задом наперед", підкладаючи подушку під ноги. Це поліпшить відтік крові і зменшить прояви набряклості.

Якщо вам пощастило жити поруч з водоймою, придатною для купання, ви можете влаштовувати пробіжки по кромці води і вологому піску - це дуже корисно.

Пару разів в тиждень ходіть в басейн, щоб поплавати або зайнятися аква-аеробікою. Під час руху водяні струмені надають прекрасну гідромасажну дію на ноги.

 

Джерело:
До списку новин