загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чому дитині потрібна бабуся: 5 вагомих причин

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Бабуся балує, бабуся псує, бабуся нічого не розуміє в правильному вихованні. А хто ж тоді тебе виховав такою класною? Безперечно, драмгурток і секція фігурного катання дуже важливі, але будь добра, викроїти в розкладі свого чада хоча б день, який він зможе провести з бабусею. Чадо від цього тільки виграє, тому що у бабусі є те, що ти йому дати не зможеш.

Зв’язок поколінь

Саме бабуся розповість дитині про те, хто вона така і звідки. Тому що засмикана роботою мама навряд чи буде поглиблюватися в спогади про справи давно минулих днів. Вона, можливо, і зовсім про них не знає. Сімейна пам’ять в нашій країні рідко простягається далі прадідусів і прабабусь, все, що далі – туман і найдавніша історія.

Увага

У бабусі часу набагато більше, ніж у тебе. Якщо вона вже спокійно вийшла на пенсію, то справ у неї небагато, і дитя ні від чого істотного її не відволікає. Тому діти, які часто бувають у бабусь, без проблем отримують свою дозу уваги. І у них вже немає необхідності вибивати її з дорослих дрібним емоційним шантажем.

Вибір ролі

Як правило, батьки більш суворі за бабусь – на них ж Відповідальність! Бабуся, з їх точки зору, надмірно потурає і взагалі псує всю дисципліну. І правильно робить. Жодна людина не може ходити струнко 24/7.

Опинившись в безпечному середовищі, де можна випендрюватися з мінімальним ризиком отримати по попі, дитина досліджує межі свого впливу і пробує різні соціальні ролі. Простіше кажучи, якщо з мамою краще не перти на рожен і бути слухняною, при бабусі можна протестувати режим «кара божа» і подивитися, що вийде.

Релакс

Дитина – це твій проект. З бюджетом, стратегіями, тактиками, плануванням і кризовим управлінням. А для бабусі це внук, солодкий пиріжок і зайчик. Вона своє управління вже відбула, тепер твоя черга паритися. Бабуся ж тепер нарешті отримає задоволення спілкування з підростаючим поколінням без всіх цих турбот і тривог. У сенсі педагогіки бабуся легковажніша, спілкування з дитиною для неї – розвага, а дитина з нею відпочиває від правил і покладених на неї надій.

Гарний настрій

Неправда, що з віком характер псується. Псується він тільки у тих, хто і в 20 років був холериком. А в середньому ж люди з роками, навпаки, заспокоюються і нарешті починають дивитися на світ поблажливо.

По-перше, вони вже достатньо розумні, щоб не знатися з неприємними людьми, по-друге, вони вже не сіпаються через роботу або того, що хтось там на них косо глянув. По-третє, вони вже не те щоб бояться майбутнього – власне, все, що могло трапитися, вже трапилося.

Цю радісну картину трохи псує гормональний дисбаланс і менопауза, але бабусі все ж позитивніші і вміють відрізняти вселенську трагедію від будного дня. А ось мами – не завжди.
Ольга Лисенко

 

Джерело:
До списку новин