загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пекло на Землі. 10 найспекотніших місць на планеті

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

ТСН.ua зробив підбірку найгарячіших місць на планеті, де стовпчик термометра заповзає за позначку в 50 градусів тепла. tsn.ua

ЕЛЬ-КУВЕЙТ, КУВЕЙТ

Клімат Кувейту виключно жаркий. Він є субтропічним пустельним і характерний надзвичайно високими температурами в літній період. Річні середні максимуми рідко опускаються нижче +45 °C, іноді піднімаючись до +50...+55 °C в тіні. Опади в літній період виключені, через надзвичайно високі температури бувають пилові бурі. Зима характерна мінливою погодою. Час від часу вночі бувають заморозки і часом невеликі морози, всі опади припадають на осінньо-зимовий період, коли місто атакують рідкісні циклони, в основному з Індійського океану. 

ЕР-РІЯД, САУДІВСЬКА АРАВІЯ

Прийнято вважати, що Ер-Ріяд є одним із найбільш спекотних міст у світі. Воно розташоване в тропічному кліматичному поясі, що обумовлює сухий і дуже жаркий клімат. Середньодобова температура взимку в цьому місці становить +14 градусів, а влітку нерідко може перевищувати +35 градусів. У липні температура повітря сягає свого абсолютного максимуму і може становити +52 градуси. Гарячий пустельний клімат обумовлює посушливість цього міста, де за рік випадає не більше 100 мілілітрів опадів. 

ДАЛЛОЛ, ЕФІОПІЯ

Поселення Даллол розташоване в Афарській улоговині в Ефіопії й утримує перше місце за найвищою середньорічною температурою з будь-коли зафіксованих. З 1960 до 1966 рік середня температура в цій місцевості становила 34,4 С. Тобто спека в цьому регіоні хоч і не є найстрашнішою на планеті, проте не спадає практично весь рік. При цьому пече в буквальному сенсі не тільки зверху – від Сонця, але і знизу – від Землі, оскільки Афарська улоговина – це вулканічно активний регіон, розташований неподалік від вулкана Даллол. На щастя, сьогодні це пекельне місце вважається містом-привидом. Крім того, це і є одне з найвіддаленіших місць на планеті, тут відсутні дороги, а сполучення з Даллолом існує через караванні шляхи, що прямують для збору і доставки солі. 

ТІРАТ-ЦВІ, ІЗРАЇЛЬ

Тірат-Цві – релігійний кібуц в Ізраїлі, розташований в долині Бейт-Шеана. 21 червня 1942 року тут була зафіксована найвища температура, яка колись відзначалася в Азії – 53,9 ºС. Незважаючи на те, що річка Йордан підтримує родючість цього регіону, влітку сонячні промені буквально випалюють долину. Цікаво, що попри ці природні аномалії, в поселенні живуть люди, які за сотні років навчилися рятуватися від нищівної спеки. Їхні будинки обладнані тентами, в тіні яких завжди можна сховатися від пекучих сонячних променів, рятують місцевих жителів і розташовані поблизу поселення ставки.

КЕБІЛІ, ТУНІС

Кебілі – це пустельна оаза в Тунісі, де місцеве населення постійно рятується від спеки. Все правильно, адже тут є пальми і животворча вода. Незважаючи на це, ртутний стовпчик на території оази увесь час піднімається до + 55ºС.

ТІМБУКТУ, МАЛІ

Незважаючи на свою багату історію, місто Тімбукту поступово відступає перед пустелею Сахара, яка увесь час насувається. У самому місті раз по раз з'являються нові піщані дюни, а вулиці часто виявляються похованими під занесеним сюди вітром піском. Ще однією проблемою міста є нестерпна спека, яка піднімається тут вище 55 градусів. 

РУБ-ЕЛЬ-ХАЛІ, АРАВІЙСЬКИЙ ПІВОСТРІВ

Пустеля Руб-Ель-Халі охоплює південну третину Аравійського півострова. Вона розташована на території Саудівської Аравії, Оману, Ємену та ОАЕ. Це найбільша безперервна піщана пустеля в світі, вона ж – одна з найспекотніших. Температура піднімається до 56ºС, а середньорічний рівень опадів ледь доходить до 3 см. 

ЕЛЬ-АЗІЗІЯ, ЛІВІЯ

13 вересня 1922 року в лівійському місті Ель-Азізія була зафіксована найвища в світі температура повітря в тіні, яка сягнула 57,7°C. Втім, це ще не означає, що Ель-Азізія – найспекотніше місце на планеті. Так, середньорічна температура тут нижча, ніж, наприклад, у Даллолі. Крім того, Всесвітня метеорологічна організація (ВМО) не визнає температурний рекорд Ель-Азізії, посилаючись на ненадійні засоби фіксації температури. 

ДОЛИНА СМЕРТІ, США

Це найнижчий, сухий і спекотний регіон в Північній Америці. Проте, попри страшну назву, тут існує життя – від чагарників до дрібних гризунів. Долина Смерті відома своїм таємничим рухомим камінням. У 1913 році тут був встановлений абсолютний температурний рекорд - 56,7°C. Загалом середня максимальна температура в липні сягає тут 46 °C, вночі опускається до 31 °C. Найпрохолодніший час - з кінця листопада до лютого (5-20 °C). Середньорічна температура становить близько 24,8 °C. 

ДЕШТЕ-ЛУТ, ІРАН

Незважаючи на те, що офіційний рекорд максимальної температури повітря поки належить Долині Смерті, максимальна температура поверхні землі була зареєстрована у 2005 році в солончаковій пустелі Деште-Лут на південному заході Ірану. Стовпчик термометра тоді сповістив про 70,7 ºС. Тут же розташований один з найвищих барханів світу – 407 м. Через пустелю йде дорога з південного Ірану в Хорасан. У східній частині вона піщано-барханна, а в західній - галькова. Самотня дорога простягається на сотні кілометрів, де населені пункти практично відсутні. 

Як вижити у спеку. Поради лікарів

1. Протягом літніх місяців треба більше вживати овочів, фруктів, продуктів зі злаків, рибу. 

2. Під час спеки не варто вживати продукти з високим вмістом жирів, цукру, солі, а також м'ясо. 

3. Лікарі не радять засмагати у спеку. Під час сильної сонячної активності це небезпечно. 

4. Потрібно вживати воду й чай, а вживання пива і алкоголю має бути обмежене. 

5. Медики радять використовувати сонцезахисні креми, при чому купувати їх в аптеках. 

6. Для офісних працівників: провітрювати приміщення та остерігатися прямих сонячних променів. 

7. Корисно також ополіскувати руки й обличчя, і за можливості кілька разів на день приймати душ. 

 

Джерело:
До списку новин