загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Нанороботів запустять в вени людей

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Дослідники з Дрексельского університету продемонстрували, як за допомогою електромагнітного поля можна змусити крихітних роботів розвивати велику швидкість в рідкому середовищі.

Вчені планують використовувати ці пристрої в майбутньому для доставки лікарських речовин по кровоносних судинах. Стаття з описом винаходу опублікована в журналі Scientific Reports.

Нанороботи являють собою ланцюжки з крихітних круглих частинок. Магнітне поле обертає частки, подібно гвинту, при цьому чим довший ланцюжок, тим більшу швидкість він може розвинути. Учені перевірили різних роботів, починаючи з ланцюжків з трьох «намистин».

Найдовше пристрій складався з 13 частинок і досягало швидкості в 17,85 мікрометра в секунду.

Для того, щоб роботи рухалися, застосовували зовнішнє магнітне поле. Чим швидше була швидкість обертання поля, тим швидше переміщалися ланцюжки. При цьому висока частота приводила до розділення довгих пристроїв на більш короткі. Так, робот з семи намистин при досягненні певної швидкості починає деформуватися і розділяється на два ланцюжки з трьох і чотирьох часток. Напрямок магнітних сил може бути змінено таким чином, що два роботи почнуть рухатися в протилежних напрямках.

За словами вчених, ланцюжки можуть бути модифіковані таким чином, що вони можуть служити системою доставки лікарських речовин, а також виконувати різні завдання в ході хірургічних операцій. Наприклад, роботи можуть очищати вени і артерії, заблокованими згустками злиплих клітин крові або холестеринових бляшок. 

https://www.youtube.com/watch?v=0FZDyVX3oE8

 

Джерело:
До списку новин