загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сьогодні у столиці відкриють виставку гуцульської культури

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

3 серпня о 19.00 в арт-центрі "Я Галерея" (м. Київ, вулиця Хорива, 49Б) відбудеться відкриття виставки "Георгій Якутович і Карпати".

Саме Георгій Якутович був художником-постановником легендарної стрічки "Тіні забутих предків". Ключем виставки постає культура Гуцульщини, образи якої з'являються протягом усього творчого шляху київського графіка.

Працювати у селі Дземброня Верховинського району Георгій розпочав з 1952 року, а першими відомими роботами, які звертаються до теми Гуцульщини, є гравюри 1959 та 1960 років. Так і розпочинається проникнення Георгія Якутовича у творчу матерію Карпат. Зрештою, перебування у гуцульському селі спонукає Якутовича до створення окремої графічної серії "Люди села Дземброня". Усі ці твори будуть представлені на виставці.

Гравюри візуально розкладаються на окремі різьблення, але все одно утворюють цілісну картинку – так само, як і розрізнені людські й природні образи врешті-решт постають у формі єдиної культури.

Виставка триватиме до 12 вересня 2016 року.

Довідка:

Георгій Якутович (1930 – 2000 рр.) відомий перш за все як графік та книжковий ілюстратор. Послідовник школи Фаворського, він повернув українській гравюрі епічність, звернувся до народних мотивів. Залучення художника до роботи над фільмом "Тіні забутих предків" зовсім не випадкове: перед цим Якутович двічі подорожував Карпатами (у 1952-у та 1958-у роках), у якості аспірантської роботи проілюстрував повість Михайла Коцюбинського "Fata Morgana", а у 1963 році почав працювати на оформленням книги "Тіней…". Проте, намалювавши усього три гравюри, був запрошений у знімальну групу як художник-постановник. У 1971 році працював з Іваном Миколайчуком у команді фільму "Захар Беркут" Леоніда Осики, що стало другою роботою Якутовича у кіновиробництві. Художня творчість одночасно поповнювалася все більшою кількістю сюжетів: доба Русі, козацтво, гоголівські теми ілюструються та отримують візуальне втілення.

 

Джерело:
До списку новин