загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як запросити у своє життя радість?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Радість – одна з головних позитивних емоцій людини. Радіти, значить відчувати повноту життя, відчувати себе веселим, задоволеним і щасливим. Ми можемо відчувати велику радість з приводу значної події, події в нашому житті, але бувають у нас і прості «маленькі радощі». Саме вони дозволяють нам відчувати повноту життя і зустрічати з посмішкою кожен новий день. Але коли радість раптом іде – світ стає сірим і безрадісним, з’являється відчуття безвиході й апатії. Іноді ці почуття можуть перерости в нудьгу, а то й у справжню депресію. Так що ж робити? А потрібно негайно повернути вміння радіти, знову запросити у своє життя радість! 
Ми чекаємо, що життя саме обдарує нас радістю, і не хочемо діяти самостійно. А це не так, життя вимагає від нас зусиль. Потрібно навчитися радіти кожному новому дню – ясному небу, білим хмарам, зеленим деревам, розпускаються квіти, дощовим краплям і пухнастим сніжинкам. Природа навколо нас – жива. Тому спостереження за нею приносить радість і дає нам заряд бадьорості. Спостерігаючи за пливучими хмарами і копошаться комашками, ми розуміємо, що життя йде незалежно від нас, незважаючи на наші біди і негаразди. Дивлячись на бджолу, переносить нектар, або на маленького мурашки, несе вантаж вдвічі більше нього самого, ми розуміємо, що теж можемо робити щось корисне і важливе.
Можна отримувати радість і від повсякденного життя, якщо ставитися до неї з вдячністю і любов’ю. Що може бути краще, ніж запах мандаринів під Новий рік або запах свіжозвареної кави! Як приємно після важкого дня прийняти ванну, а потім лягти на свежевиглаженное постільна білизна! А добра усмішка дитини, комплімент від незнайомого чоловіка, увагу колег – та хіба мало приємних подій щодня відбуваються в нашому житті! Потрібно просто навчитися їх помічати, цінувати і радіти тому, що вони у нас є. 
Іноді нам здається, що наше життя дуже нудна й одноманітна. Ми думаємо, що в артистів, письменників, зірок естради, політиків зовсім інше життя – цікава та насичена. Справа в тому, що вони так само, як і ми втомлюються від того, чим займаються щодня. Ким би ми не були потрібно іноді вириватися з повсякденною реальності і міняти обстановку. Не потрібно сидіти, склавши руки – апатія не пройде сама по собі! 
Відправляйтеся в подорож в інше місто або в іншу країну. Зміна обстановки і нові враження загострюють сприйняття і всі відчуття стають в кілька разів гостріше. Якщо фінансові можливості обмежені можна, хоча б на кілька днів, поїхати до моря, до річки, на турбазу або просто сходити в ліс за грибами. Красиві пейзажі викликають у нас неусвідомлену радість, тому потрібно використовувати будь-яку можливість побувати на природі. Потрібно пізнавати нове і вдихати повітря свободи. Дуже часто такий крок дозволяє відновити сили і повертає вміння відчувати радість кожного дня. 
Піклуючись, ми знаходимо гармонію. Заведіть собі домашню тварину. Турбота про маленького друга дає відчуття своєї потрібності і незамінності. Яку радість відчувають люди коли годують, гуляють, спілкуються зі своїм улюбленцем. А скільки подяки і радості ви отримаєте у відповідь! Якщо завести тварину немає можливості, спробуйте зайнятися вирощуванням квітів. Це заняття не вимагає багато грошей і часу, але дозволяє долучитися до природи, пробуджує в нас почуття прекрасного. Доглядаючи за рослинами, ми звільняємося від настирливих думок, розслабляємося і відпочиваємо від суєти. 
Велика сила мистецтва. Мистецтво завжди надихає і демонструє нам багатоплановість життя. Твори мистецтва пробуджують у нас різні емоції і переживання. Адже мистецтво – це і є емоції, перетворені в звуки, фарби, руху. Книги, фільми і спектаклі з позитивним сюжетом вселяють віру у власні сили і дарують радість. Якщо хтось впорався зі складнощами, то і вам це під силу! Радість йде тому, що ми не можемо переосмислити ситуацію, грузнути в ній. Але вихід завжди є, його треба просто знайти! Якщо ж самому знайти вихід не вдається, треба поговорити з людиною, яка допоможе подивитися на ситуацію з іншого боку. І тоді ви переконаєтеся – в житті є чому радіти! 
Знайдіть собі нове захоплення. Як часто буває, що ми хочемо вивчити іноземну мову, навчитися танцювати, фотографувати, малювати або водити машину, але на це постійно не вистачає часу або грошей. Вистачить відкладати, зробіть цей крок зараз! Коли ми чимось захоплені, життя стає різнобарвною і різноманітною. На худий кінець, затейте будинку міні-ремонт або просто переставте меблі. По-перше, ви, безумовно, відвернетеся, а по-друге, змінюючи і оновлюючи свій будинок, ви самі захочете внутрішньо оновитися. 
Роблячи добро, ми завжди відчуваємо радість. Озирніться навколо, може бути хтось потребують вашої допомоги. Допоможіть тому, кому важко. Сходіть за ліками для хворої сусідки, допоможіть батькам, скажіть просто кілька добрих слів чимось стурбованою співробітниці. Даруючи радість іншим, ми отримуємо її сторицею. 
Діти – наша радість. Спілкування з дітьми завжди приносить задоволення і сердечну радість. Відкладіть усі справи і повністю присвятіть якийсь час дитині. Навчіть його чого-небудь, разом сходіть на прогулянку, прочитайте разом з ним його улюблену книгу або пограйте в улюблену гру. Адже ніщо так не радує, як успіхи і радість наших дітей. 
Навчіться мистецтву подяки. Всі ми відчуваємо радість і відчуваємо себе щасливими, коли наші дії, нашу турботу і увагу приймають з вдячністю. Тому в своїй сім’ї або в колективі потрібно прищеплювати культуру подяки. Потрібно вчити інших і вчитися самим приймати з вдячністю і цінувати все, що для нас роблять інші. Так ми навчимося дякувати життя за те, що вона нам дає. 
Буває і так, що у людини все добре, все є, але все вже набридло і радості немає. Це вже хандра пересичення – по-іншому не скажеш. Але і вона лікується! Поживіть в екстремальних умовах. Вирушайте з наметами в похід або в гори. Без звичних комфортних умов ви почнете помічати і цінувати речі, на які раніше просто не звертали уваги. Якщо гори дуже далеко, просто почніть бігати, по два кілометри в день як мінімум або запишіться в басейн. Головне, не сидіть, склавши руки, і відірвіться від телевізора – головного заняття всіх хандрящіх. Зате яку радість ви будете відчувати по закінченні пробіжки! У тому числі і від того, що під час занять спортом у кров надходить ендорфін – гормон щастя. 
Як стверджує наука, щастя і радість – це всього лише хімічні реакції, що виникають в нашому організмі завдяки особливим гормонів. Почуття безкрайнього задоволення і радості – це складний ланцюжок біохімічних реакцій, керована «гормонами щастя» – ендорфінів і серотоніну. І чим більше цих гормонів виробляється в організмі людини, тим він щасливішим і радіснішим. Побільше посмішок, прогулянок на природі, занять спортом, сексом, чорний шоколад, врешті-решт, – і достатня кількість “гормонів щастя” вам гарантовано! А якщо ви живете в атмосфері відчаю, скандалів, у вас вічно поганий настрій – головний мозок взагалі перестає виробляти ендорфіни. Тому постарайтеся ставитися до життя простіше, любіть те, що вас оточує, цінуєте найдрібніші радості життя, і тільки тоді ви зрозумієте, що щастя і радість – це не тільки фінансове благополуччя.
І пам’ятайте, радість – дама ввічлива – вона не приходить без запрошення, особливо до тих, хто її не чекає! 

 

Джерело:
До списку новин