загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Варення з ожини - вишукана насолода на зиму

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ожина є дуже смачною десертною лікувальною ягодою, яка має в своєму складі дуже багато мінералів, органічних кислот і корисних вітамінів. З неї готують безліч десертів - морозиво, джеми, варення, компоти і морси, сиропи, пироги, киселі, йогурти, соуси ... 

Сьогодні хочу запропонувати Вам простий рецепт варення, яке дуже корисне і необхідне нашому організму в холодну зимову пору року.

Інгредієнти: 1 кг стиглої ожини, 700 г цукру. 

Ожину засипаємо цукром і залишаємо на ніч. Основою хорошого варення є стиглі, але не «підгнилі» ягоди. В такому випадку варення матиме злегка »винний» аромат, а це абсолютно суперечить моїй кухні.

Ожина пустить багато соку - це і буде основою варення.

Вранці посуд з ожиною відправляємо на плиту закипіти. Періодично перемішуємо, щоб цукор не підгорів. Соку утворюється багато, тому варення будемо варити в 2 етапи. Головне, зберегти гарний рубіновий колір, а це значить що варити варення будемо зовсім недовго, 3-5 хвилин з моменту закипання. В ожині достатня кількість пектину, тому загусники нам не знадобляться. Знімаємо з вогню і даємо повністю вихолонути. Я залишаю в холодильнику і варю другий раз на наступний день.

Ставимо вдруге закипіти і знову проварюємо на слабкому вогні 5 хвилин.  Подивіться, друзі, який приголомшливий колір! Саме час розлити по стерилізованим баночках і закупорити кришками на зиму. Перевернути догори дном і залишити повністю холонути.

От і все! Приголомшливий ароматний десерт готовий!

Взимку ложечка такого варення нормалізує артеріальний тиск, знижує температуру при простудних захворюваннях, корисна при авітамінозі, підніме настрій при неврозах ... Словом - джерело вітамінів!

До речі, ожина містить потужні антиоксиданти, які захищають наші клітини від передчасного старіння і утворення вільних радикалів, що мають руйнівну силу. Доведено, що вживання ожини запобігає ризику виникнення ракових захворювань. Тому варто заготовити на зиму парочку баночок такого варення.

Готуємося до зими з душевним настроєм!

 

Джерело:
До списку новин