загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Зменшення кількості солі у продуктах захистить від інсульту та інфаркту - вчені

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Скорочення кількості солі у продуктах харчування рятує життя, запобігаючи тисячам інфарктам та інсультам на рік.

Так, дані дослідження англійських вчених свідчать, що у період від 2003-го року, коли почалася ініціатива зі скорочення вживання солі, по 2011-ий рік, середнє споживання солі скоротилося на 15%: від 9,5 грамів на день до 8,1 граму, пише The Daily Mail

Вчені також виявили, що кількість смертей від серцево-судинних захворювань скоротилася на 40%, а кількість інсультів - на 42%. Крім того, значно впали показники середнього кров'яного тиску.

Протягом останнього десятиліття, харчова промисловість стала добровільно скорочувати кількість солі.

В результаті, рівень солі в таких продуктах, як хліб та бекон, впав на 20-40%. Крім того, знизилась загальна кількість попиту на сіль, оскільки споживачі стали більш обізнаними про її шкоду.

Наприклад у Великобританії, середня кількість споживання солі становить всього чверть чайної ложки на день для людини. Згідно із результатами дослідження, це допомогло уникнути 18 тис. інсультів та інфарктів на рік, половина з яких стала б фатальною.

Утім, вчені заявляють, що харчовій промисловості все ще треба робити більше для захисту здоров'я нації.

Дослідник Грем Макгрегор, професор із серцево-судинної медицини Лондонської школи медицини каже, що поступове зниження щоденної кількості солі у продуктах харчування, призвело до того, що мільйони людей скорочують кількість її споживання, не усвідомлюючи цього.

"З точки зору суспільної охорони, це блискуча політика, адже вона стосується всіх, змушуючи змінювати те, що вони їдять", - каже він. - "Успішна реалізація політики громадської охорони є набагато більш ефективною, на відміну від лікування пацієнтів".

Вчені з Лондонського університету проаналізували офіційні дані по кров'яний тиск, споживання солі, а також інфаркти та інсульти в Англії. Сіль є основною причиною високого кров'яного тиску, що, в свою чергу, є найголовнішою причиною серцевих захворювань та інсультів.

Висновки дослідження свідчать, що скорочення солі в наших улюблених стравах є ключем до зниження рівня смертності від серцево-судинних захворювань протягом останніх років.

 

Джерело:
До списку новин