загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Світло енергозберігаючих ламп небезпечне для людини - вчені

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Енергозберігаючі лампочки небезпечні для здоров'я. Вони викликають рак і шкодять зору.

Енергозберігаючі лампочки провокують напади мігрені, збільшують ризик раку шкіри і погрожують заразити будинок ртуттю, якщо розіб'ються. Але, виявляється, це ще не все!

Вчений з Хайфи Авраам Хаїм б'є тривогу. Професор, керівник Центру хронобіології при Хайфському університеті, він впродовж багатьох років досліджує цікаву тему: як впливає на людину світло в нічний час. 

Наука постійно знаходить нові свідчення того, що робота в нічну зміну відбивається на здоров'ї. І не тільки робота. Сон при включеному нічнику або линучому з вікна світлі ліхтаря теж підвищує ризик захворювань. А нещодавно професор Авраам Хаїм повідомив, що разом з колегами набрів на нове джерело небезпеки. Дослідження показали, що світло від енергозберігаючих ламп підвищує ризик розвитку раку. Вчений був так вражений отриманими даними, що закликав припинити користуватися цими лампочками.

Представники Хайфського університету в Ізраїлі оприлюднили результати свого дослідження. Вони довели зв'язок між використанням енергозберігаючих ламп вночі і ймовірністю розвитку раку грудей.

Блакитнувате світло флуоресцентних ламп, який імітує денне світло, порушує вироблення мелатоніну в більшій мірі, ніж звичайні лампочки, випромінюють жовтувате світло. Відомо, що мелатоніну (гормону сну) запобігає розвитку раку грудей і простати.

В найбільших кількостях мелатонін виробляється вночі, а світло енергозберігаючих ламп пригнічує його вироблення. Примітно, що такий ефект зберігається, навіть якщо людина закриває очі і не бачить джерела світла.

Спостереження показали, що рак грудей розвивається на 22% частіше у жінок, які спали з включеним світлом, порівняно з тими, хто спав у повній темряві.

 

Джерело:
До списку новин