загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Скільки калорій ми спалюємо, коли сидимо, стоїмо чи ходимо

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Є багато нездоланних причин, щоб встати зі свого робочого стільця і постояти довше на роботі.

Однак серед них, найімовірніше, немає контролю ваги, стверджує нове дослідження. Науковці вимірювали, скільки калорій люди спалюють під час щоденних офісних активностей.

Результати їхньої роботи припускають, що часте залучення на роботі до одного з виду активностей може допомогти нам уникнути зайвої ваги.

Однак ця активність — зовсім не стояння, пише автор the New York Times.

Більшість із нас сидить довше, ніж варто було б, і більшість часу сидячи припадає на роботу, адже багато сучасних професій цього вимагають. Тож ми прив’язані до стола 6 чи 7 годин на день.

Ці довгі періоди фізичної летаргії без перерв призводять до зростання ризику діабету, хвороб серця, передчасної смерті та набору ваги.

У відповідь багато людей почали шукати способи переривати цей час сидіння. Ми завантажуємо мобільні додатки, які дзинчать і кажуть нам, щоб ми вставали кілька разів на годину.

Керівники, які піклуються про здоров’я підлеглих, організовують зустрічі з ходою, коли працівники обговорюють бізнес-ідеї, прогулюючись.

Останні дослідження доводять, що вставати справді корисно: рівень цукру у крові регулюється, а ризик діабету і хронічних захворювань знижується.

Однак багато з нас встають з надією, що менше сидіння вбереже наші талії та нижні півкулі від гладшання.

Проте нові, неочікувані дослідження, порахували, скільки ж додаткових калорій ми спалимо, коли ходитимемо і стоятимемо в офісі.

Тож для експерименту, який описано у виданні Journal of Physical Activity and Health, науковці з Дослідницького центру фізичної активності та вимірів ваги в університеті Пітсбурга стежили за 74 здоровими волонтерами.

Більшості з них близько 20-ти років. У них нормальна вага і вони знайомі з офісним життям.

Волонтерів поділили на чотири групи: одну з них попросили сидіти 15 хвилин і друкувати з клавіатури, потім стояти 15 хвилин, але якомога менше рухатись і соватись.

Друга група сиділа 15 хвилин, однак дивилася на екран телевізора і не друкувала. Після цього вони терміново йшли на бігову доріжку і ходили 15 хвилин обережним темпом.

Третя група стояла 15 хвилин, потім стільки ж сиділа.

Фінальна, 4-та група, йшла на біговій доріжці чверть години, і сиділа теж 15 хвилин.

Волонтери новили маски, які вимірювали витрати енергії, тобто кількість спалених калорій.

Не дивно, що сидіння не дуже спалювало калорії — близько 20-ти за 15 хвилин, не зважаючи на те, друкували люди чи дивилися на екран.

Більш несподіваним був такий результат: стояння спалювало лише на 2 додаткові калорії більше порівняно з сидінням. Не важливо, чи стояла людина, а потім сиділа, або усе відбувалось навпаки. Різниця була незначною.

Загалом науковці порахували, що, працюючи стоячи, працівник спалить лише 8 чи 9 додаткових калорій на годину.

Для порівняння, чашка кави з цукром та вершками містить 50 калорій.

Єдине, що рятувало, — це хода. 15 хвилин допомагають витратити втричі більше енергії, ніж коли працівники сидять чи стоять.

Година прогулянки спалить на 130 калорій більше, ніж стояння біля стола чи сидіння на робочому місці.

Звичайно, стояння теж має переваги, зокрема, рятує від болю у спині та плечах, регулює цукор у крові. Однак не очікуйте, що це врятує вас від печива.

Мерщій на прогулянку!

 

Джерело:
До списку новин