загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Ліниві вареники

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ліниві вареники – страва з невеликих шматочків тіста із сиром, відварених в окропі. Свою назву отримали завдяки простоті та швидкості приготування.

Корисна інформація:

  • Приготуйте оригінальні різнокольорові вареники, щоб здивувати своїх гостей чи домашніх. Зробити це дуже просто за допомогою підручних засобів. Куркума робить тісто жовтим (а колір посилюється завдяки використанню домашніх яєць із яскравими жовтками), дрібно нарізаний шпинат – зеленим, буряковий сік – червоним. Це допоможе, якщо ваші діти не хочуть їсти вареники. Вони – гарне джерело кальцію, тому варто постаратися та зацікавити дітей.
  • Як і звичайні вареники, ліниві можна робити солодкими чи солоними. Солоні подаються зі шкварками, м’ясом, у тісто може додаватися варена картопля тощо. Для приготування солодких у тісто не додається сіль, а замість неї яйця розтираються з цукром, можна додавати ваніль чи корицю. Такі вареники подаються з вишнями, полуницею, малиною, іншими фруктами та ягодами, джемом, варенням. Їх можна посипати цукровою пудрою при поданні. Це корисна та смачна страва як для дорослих, так і для дітей.
  • Ще один досить цікавий варіант страви – запечені ліниві вареники. Викладіть їх у змащену тістом форму, залийте соусом зі сметани, помідорів, обсмажених баклажанів, грибів або інших продуктів. Зверху посипте натертим сиром. Запікайте 15 хвилин при 200 градусах. Виходить страва з багатим смаком та ароматом.
  • Розігрівати ліниві вареники найкраще на пару, так у них зберігається більше корисних речовин та смаку. Якщо у вас немає пароварки, для цього підійде звичайне металічне сито. Викладіть на нього вареники та поставте над каструлею з окропом.
  • Не використовуйте вологий сир. Чим більше в ньому рідини, тим більше борошна доведеться використовувати для тіста. У результаті вироби вийдуть твердуватими, з «резиновим» смаком. Якщо сир вологий, краще добре його віджати на марлі. Також обов’язково спробуйте сир на смак. Він може бути кислим. Тоді або використовуйте інший продукт, або додавайте більше солі та цукру. Але якщо сир несвіжий, не намагайтеся нічим заглушити неприємний смак.
  • Не варіть вареники довше, ніж вказано в рецепті. Інакше вони можуть розваритися.
  • Робіть усі вареники приблизно однакової форми та розміру. Так вони будуть готуватися рівномірно і виглядати на тарілці естетичніше.
  • Ліниві вареники можна тривалий час зберігати замороженими. Для цього сирі вироби розкладіть на дошці та злегка обкачайте в борошні зі всіх боків, щоб вони не злипалися. Поставте разом із дошкою в морозильну камеру на годину. Коли вироби затверднуть, розкладіть їх у торбинки чи герметичні пластикові контейнери невеликими порціями. Щоб приготувати вареники, закидайте їх в окріп та варіть 5 хвилин після спливання на поверхню. Оскільки готувати ліниві вареники дуже просто, ви можете зробити їх на декілька днів, а потім діставати з морозильної камери та варити за потреби.
  • Свіжі домашні яйця не тільки зроблять вареники кориснішими, але і нададуть їм приємного жовтого відтінку.

Кроки приготування рецепту

Для приготування лінивих вареників знадобиться пшеничне борошно, яйце, вершкове масло, сир, кріп та сіль.

Яйце збийте з сіллю.

Додайте протертий сир та перемішайте. Протирати сир дуже просто. Викладайте його на дрібне сито та тріть столовою ложкою, щоб він проходив у комірки. Завдяки цьому вареники вийдуть м’якшими, наситяться повітрям.

Всипте нарізаний кріп та перемішайте ще раз. Чим дрібніше нарізана зелень, тим більше смаку та аромату вона віддасть. Крім того, кріп у тісті надає йому оригінальності.

Всипте борошно та замішуйте сирне тісто. Воно повинне вийти трохи липкуватим, але при цьому відділятися від рук та посуду.

Сформуйте з тіста щільну кульку.

Присипте борошном дошку, щоб тісто до неї не прилипало. Розділіть кульку на рівні частини.

Кожну частину знову розкачайте на кульку та сформуйте з неї «ковбаску» завтовшки приблизно 2 см.

Розріжте «ковбаску» на шматочки завтовшки 1-1,5 см. Користуйтеся добре заточеним ножем, тоді шматочки не будуть деформуватися.

Тепер кожен шматочок трохи приплюсніть із боків, надаючи йому овальної форми.

Наберіть у каструлю звичайної води, всипте в неї дрібку солі та доведіть до кипіння. Коли вода закипить, охайно опускайте в неї вареники. Тільки не кидайте, інакше можете отримати опіки від бризок окропу. Злегка помішайте вареники ложкою, щоб тісто не прилипло до дна каструлі. Коли вареники спливуть, варіть їх при слабкому кипінні 5 хвилин.

Дістаньте вареники шумівкою, дайте стікти з них воді. Викладіть у тарілку та одразу ж полийте розтопленим вершковим маслом, перемішайте. Це не дасть гарячим вареникам злипнутися. Замість вершкового масла можна використовувати олію, жир від шкварок тощо.

 

Джерело:
До списку новин