загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як виготовляється бруківка своїми руками?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

https://www.youtube.com/watch?v=_GGiFkdfw-U

Бруківку використовують для оформлення дачних, садових доріжок, тротуарів. Вона являє собою прямокутну плитку високої міцності для мощення доріжок. У давні часи її робили з натурального каменю, тому вона зберігається протягом століть. Такий спосіб виробництва займав багато часу, роботи довіряли лише досвідченим майстрам. Сьогодні технологія виготовлення змінилася, і бруківку можна зробити самостійно і швидко у себе на ділянці. При цьому її міцність досить висока, що дозволяє використовувати її для мощення доріжок один раз на багато років.

Самостійне виготовлення бруківки вимагає наявності форм, в які буде заливатися розчин. Їх можна купити в будівельному магазині або зробити своїми руками. В обох випадках вигоди очевидні:

• в магазині можна вибрати безліч різних заготовок і почати роботу;

• самостійне виготовлення не тільки вигідно в фінансовому плані, але і дозволяє створювати ексклюзивні варіанти;

• самостійне виготовлення іноді є єдиним способом знайти бруківку, якщо поруч немає будівельних магазинів.

Матеріалом для виготовлення форм вибирають свинець, дерево або металеві заготовки. З свинцю можна швидко відлити необхідні форми, але його витрата великий, щоб виготовити достатню їх кількість.

Якщо виготовлення займає багато часу, готову бруківку зберігають у сухому теплому місці. Бажано не допускати намокання під дощем, снігом, а накривати щойно виготовлені вироби целофаном.

Ще один варіант виготовлення форм - з силікону. У формувальну дерев'яну заготовку укладають пластилін, в нього виливають рідкий силікон. Після висихання його витрушують і отримують заготовку. Тут важливо дотримати її жорстку форму, тому бетон заливають у силіконову форму, розміщену в дерев'яному ящичку. Також можна виготовити форми з металевої труби. Застосовують обрізки необхідного діаметра, дно закривають металевою латкою за допомогою зварювання. Допускається застосування будь-яких форм, щоб домогтися оригінальної форми бруківки.

Найпростіший спосіб зробити форми - використовувати дошку. Наприклад, для виготовлення квадратної форми треба зібрати дерев'яні планки, внутрішні розміри яких рівні довжинам сторін готової плитки. Між собою планки скріплюють зовні скотчем. Для того, щоб не допустити прилипання суміші до форми, її обробляють емульсією, яку можна приготувати самому:

• 100 гр машинного масла,

• 2 ст.л. рідкого мила,

• 1,5 л теплої води.

https://www.youtube.com/watch?v=G04p6OSQ_ps

Форми встановлюють в пісок і заповнюють цементною сумішшю. Для нормального висихання слід врахувати погодні фактори: відсутність дощу, снігу, сильного вітру.

Склад розчину

Від кольору цементу і доданих барвників залежить відтінок готової бруківки. Білий пісок надає їй світлий колір, який гарний сам по собі, а також дозволяє отримати відтінки практично без спотворення, якщо застосовують барвник. Для поліпшення якісних характеристик технологія виробництва бруківки увазі застосування пластифікатора. Він являє собою рідину, яка збільшує еластичність цементного розчину. Час його застигання трохи збільшується, але міцність, зносостійкість, відсутність тріщин - гарантуються.

Пластифікатор також запобігає утворенню бульбашок повітря, які завжди утворюються при замісі. Також він дозволяє працювати з розчином взимку при мінусових температурах повітря. Суміш складається з таких компонентів:

• цемент 1 частина,

• пісок 3 частини,

• пластифікатор.

Кількість пластифікатора дорівнює 0,5% від загальної маси отриманого цементу.

Мінеральні барвники для додання бруківці кольору продають у будівельних магазинах. Існують 2 способи фарбування:

• додавання в розчин при замісі,

• покриття фарбою лицьового боку готової бруківки.

Переваги і недоліки кожного методу: у розчин доведеться додати більше барвника, ніж при використанні лише для верхнього шару. Однак при частковому стиранні поверхні бруківка збереже колір, якщо була пофарбована першим способом. Другий метод дозволяє отримати більш яскравий шар.

Армування

Бруківку будь-яких розмірів можна армувати для підвищення міцності і виключення тріщин. Роблять це таким способом: у форму накладають 1/3 розчину, додають дрібні сталеві прути і решту суміші. Не можна допускати занадто швидкого висихання бетону, для цього наповнені форми регулярно кроплять водою. В умовах високої температури повітря це призведе до зниження якості бруківки, її розтріскування.

 

Джерело:
До списку новин