загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Профілактика старіння від закарпатського дієтолога

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Відомий український дієтолог Оксана Скиталінська ділиться порадами щодо профілактики старіння.

Приготуйте соковитий салат із моркви, буряка, червоного болгарського перцю і яблука.
Пропорції: 2:1:1:3, тобто бурячка і перцю найменше. Якщо є хронічні захворювання кишечника чи він вздувається, бурячок натріть на дрібній тертці.
Натираєте всі інгредієнти на крупній тертці, натираєте також 1 зубчик часнику, ледь солите, додаєте оливкової нерафінованої олії. (Каротиноїди засвоюються лише в присутності жиру).
Користь для організму
✔️Оздоровлює мікрофлору кишечника, сприяє росту корисних бактерій (вже відомо, що здорова мікрофлора -- це набагато менший ризик цукрового діабету 2 типу, ожиріння, атеросклерозу, раку, аутизму, хвороби Альцгеймера, Паркінсона та багатьох інших);
✔️ Підсилює кишечний імунітет та запобігає проникненню токсинів, канцерогенів через слизову оболонку кишечника в кров.
✔️Збагачує раціон каротиноїдами, які перетворюються у вітамін А (покращує стан шкіри -- зменшує сухість та почервоніння; та слизових оболонок -- сприяє зменшенню запалень шлунка, кишечника, органів дихання і тд.; позитивно впливає на зір).
✔️Має протизапальну та протиракову дію, оскільки багатий особливо цінними пігментами бетаїном та антоціанами (з буряка, надають йому темно-вишневого забарвлення).
✔️ Підсилює здатність печінки до детоксикації і виведення шкідливих речовин з організму, покращує жовчовиділення (поєднання біологічно активних речовин, олії та лимонного соку).
✔️ Має легку антимікробну дію завдяки фітонцидам моркви та часнику (пригнічує розмноження хвороботворних бактерій в кишечнику).
✔️ Вітамін С стимулює синтез білка колагену, який відповідальний за здоров'я зв'язок хребта, еластичність судин (вен та артерій).
✔️ Покращує стан клітинних мембран, робить їх більш стійкішими до стресу і менш вразливими до негативних факторів (оливкова олія).
Коли готуєте салат, тонко очистіть яблуко, а шкірку і сердцевину з насінням залийте чистою водою в дайте настоятися не менше 10 хвилин - отримаєте ароматний напій, збагачений вітамінами і фітонутрієнтами яблука.
Вибирайте свіжі, не прив'ялі плоди -- свіжі наповнені життєдайними соками.
Радійте осіннім дням, живіть вже і зараз, бо все швидко змінюється і дуже скоро прийдуть довгі зимові: овочі будуть не такими соковитими, а дні - не такими яскравими (але і взимку ми знайдемо привід радіти життю).

Оксана Скиталінська, дієтолог

 

Джерело:
До списку новин