загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Учені знайшли незаперечні докази існування Ісуса Христа!

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На півночі Йорданії торік була виявлена ??унікальна знахідка – свинцеві книги. На думку вчених, колекція з стародавніх манускриптів здатна перевернути всю біблійну історію.

Але є одна проблема: країни-сусідки – Йорданія та Ізраїль – ніяк не можуть поділити між собою свинцеву бібліотеку.

Угода століття

Чому виникла суперечка? У проміжку між 2005 і 2007 роками (точно невідомо) на півночі Йорданії трапилася повінь-вкрай рідкісна в тих краях. Вона оголила дві ніші всередині печери, одна з яких була помічена знаком семисвічника – стародавнього релігійного іудейського символу.

Місцевий селянин-бедуїн відправився в гори зі своїми козами. Чоловік знав кожен камінь у тих краях, тому відразу звернув увагу на поблискуючі предмети. Це виявилися книги – свинцеві, скріплені між собою металевим дротом. Цілих 70 штук! Печера, де вони перебували, теж була непроста, швидше за все, в ній ховалися перші християни ще в 70-х роках нашої ери, а може, й раніше.

Щасливий власник знахідки відразу почав шукати потай від держави, кому б збути за вигідною ціною найдавнішу бібліотеку. Нарешті знайшовся покупець – ізраїльський бедуїн по імені Хасан Сайда. Після тривалих переговорів і консультацій із знаючими людьми сторони нарешті вдарили по руках, і Сайда вивіз цінності з країни контрабандою.

Поки йшла операція, про знахідку стало відомо вченим. Розгорівся скандал. Влада Йорданії заявила, що манускрипти вивезені з їх території незаконно, і зажадали повернути скарби на батьківщину. Проте новий господар бібліотеки не поспішав розлучатися з придбанням. Він взагалі заявив, що його сім’я володіє реліквією щонайменше останні сто років. Книги, мовляв, знайшов ще його дід, які, мовляв, до нього можуть бути претензії? Чи зможе він довести цей факт, покаже час, а поки представники йорданського уряду сповнені рішучості у що б то не стало повернути скарби в країну.

Крутіше сувоїв

Що являють собою книги? Свинцеві пластини (одні розміром з наш паспорт, інші – з кредитну карту) скріплені між собою металевими кільцями. На аркушах – символи і ієрогліфи давньоєврейською, арамейською, давньогрецькою мовами. Значки та літери не вигравірувані, а наплавлені. Велика частина тексту зашифрована.

Деякі книги вдалося передати фахівцям британського Оксфордського університету, інші – швейцарським ученим. Зараз робота над вивченням книг в самому розпалі, а й того, що вдалося з’ясувати на сьогоднішній день, досить, щоб говорити про сенсаційності знахідки.

Фахівці по металах провели дослідження свинцю, який піддався, до речі, сильній корозії, і з’ясували, що книги виготовили не вчора і навіть не позавчора. Над ними, швидше за все, стародавні майстри трудилися ще в I столітті нашої ери.

Частину тексту вдалося розшифрувати. У ньому йдеться про Христа і його останні дні. Деякі вчені вважають, що всі пластини можуть являти собою згадану в Біблії Книгу одкровень. Втім, це ще треба довести, пише "Лісова Слобідка" .

Один з небагатьох, кому довелося побачити раритет, це Девід Елкінгтон, дослідник у галузі релігійної археології, який очолює групу британських вчених, які намагаються повернути реліквії в йорданський музей. Він не виключає, що манускрипти можуть стати головним відкриттям християнської історії.

І навіть затьмарити за значимістю легендарні сувої Мертвого моря, знайдені в 1947 році.

«Мить, коли я вперше взяв у руки стародавній манускрипт, забути неможливо. Така удача випадає не всякий день і далеко не кожному археологові. Адже ці записи могли залишити перші святі християнської церкви , - зазначаМаргарет Баркер –  фахівець з новозавітної історії, вказує на те, що місце розташування знахідки, про яку йде мова, говорить скоріше про ранньохристиянське, ніж іудейське її походження. - Нам відомо, що дві групи християн бігли від переслідування в Єрусалимі і вони перейшли річку Йордан біля Єрихона, а потім пройшли на схід дуже близько до місця, де, як стверджують, були знайдені книги. Ще одна обставина, яка з великою ймовірністю вказує на раннєхристианське походження, – те, що це не сувої, а кодекси (практично звичні нам книги зі сторінками. Написання текстів у вигляді кодексу – відмінна риса ранньохристиянської культури ».

Професор Філіп Девіс з Шеффілдського університету, собаку з’їв на дослідженнях Старого Завіту, згоден з колегою: малюнки на рукописах говорять про їх християнське походження. Так, на одній з ілюстрацій зображений план стародавнього Єрусалиму. За стінами міста на узвишші (на Голгофі?) Стоять хрести, на яких були розіп’яті Христос і розбійники. Окремо зображено будову – можливо, це місце, куди наближені віднесли Ісуса після зняття з хреста і де він воскрес три дні потому.

Але і це ще не всі сюрпризи: у книгах є «портрет» якоїсь людини. Зображення, правда, далеке від досконалості, проте вчені обережно висловлюють думку, що це, можливо, сам Ісус Христос. А деякі фахівці йдуть ще далі у своїх припущеннях: а раптом Сина Божого відобразили для нащадків ті, хто безпосередньо був із ним знайомий? Якщо це підтвердиться, сенсація забезпечена!

Адже жодних інших переконливих свідчень існування Ісуса Христа не було і немає. Навіть Євангелія не можна назвати істиною в останній інстанції – вони написані через сторіччя після розп’яття Христа, та ще й людьми, які ніяк не могли знати Месію особисто. А значить, їх історії складені на основі розповідей, які передавалися з вуст у вуста. Саме тому у Євангелій завжди було багато противників. Якщо ж справжність свинцевої бібліотеки підтвердиться і буде встановлено, що мова в ній йде про останні дні Сина Божого, людство отримає новий доказ його існування.

//www.topnews.in.ua/

 

Джерело:
До списку новин