загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Перерахунок пенсій – Пенсійний фонд роз’яснює

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Питання перерахунку пенсій цікавить майже всіх пенсіонерів у нашій країні. З трибун владних структур ми чуємо про те, що мінімальні пенсії вже давно повинні сягати 3000 гривень та інші гарні промови. Проте на розмір пенсій слова не діють. Пенсійний фонд керується не лише законами, а й документами Кабміну, і за їх відсутністю не сміє виконати Закон. gk-press.if.ua

Ми живемо не в ідеальному світі і законодавчі колізії суттєво впливають на життя, чи навіть, на «виживання» не одного десятка тисяч українців.

Та розглянемо конкретну ситуацію військового пенсіонера. Відповідно до ст. 63 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», перерахунок раніше призначених пенсії військовослужбовцям провадиться за документами, що є в пенсійній справі, а також додатковими документами, наданими пенсіонерами під час перерахунку. Відповідно до п.8 постанови Кабінету Міністрів України від 17.07.1992 № 393, перерахунок раніше призначених пенсій військовим у зв’язку із змінами розмірів грошового забезпечення, що сталося після звільнення зі служби осіб офіцерського складу проводиться щорічно, виходячи з установленого за станом на 01 січня поточного року розміру грошового забезпечення відповідних категорій військових. За 2015-2016 роки підвищувалося грошове забезпечення військовослужбовців. А пенсії перераховані не були. Чому?

Як роз’яснив на своєму офіційному сайті Пенсійний Фонд України, перерахунок пенсій здійснюється на момент виникнення права на перерахунок пенсій і провадиться у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Органами Пенсійного фонду України у зв’язку з прийняттям Кабінетом Міністрів України постанови від 07.11.2007 № 1294 “Про упорядкування структури та умов грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб” з 01.01.2008 рокупроведено перерахунок раніше призначених пенсій в порядку, визначеному постановою Кабінету Міністрів України від 13.02.2008 № 45.

Після 2008 року відповідного рішення Урядом не приймалось.

Тобто нема документа Кабміна – нема й перерахунку. А так би – залюбки виплатили військовослужбовцям більшу пенсію! Чому ж КМУ не зробить такого простого, здавалось би, розпорядження? Можливо тому, що бюджет нашої країни «не гумовий» чи потрібно все ж свої права відстоювати пенсіонерам у вищих судових інстанціях?

Автор: Андрій Менів

 

Джерело:
До списку новин