загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Одяг із секонд-хенду вимочують у мильному розчині

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

– У магазині вживаного одягу підібрала дитині осінній комбінезон. Тканина м'яка, немаркого кольору. За кілька днів у ­малюка почервоніла шкіра на животику. ­Педіатр сказав, що обсипало через одяг із секонд-хенду, – розповідає Людмила БОЙЧЕНКО, 35 років. Має 2-річну ­дитину.gazeta.ua

До алергії призводять хімікати, якими дезінфікували одяг перед доставкою в Україну.

– Речі обробляють агресивним порошком із хлором. Від нього люди отримують ­дерматити. Мине такий дерматит за тиждень, якщо пити протиалергічні ліки. Не слід одягати в ­секонді дітей до року, – розповідає ­дерматолог 40-річна Валентина Бойчук із Він­ниці.

Щоб убезпечити себе від «негативу» одягу з секонд-хенду, завжди добре виполіскуйте речі після прання, якщо дозволяє тканина, то обдавайте окропом або взагалі прокип’ятіть хоча б кілька хвилин. Завжди гладьте речі, які були куплені в секонд-хенді, особливо, якщо це одяг для дітей. Експерти радять зберігати такі речі в морозильній камері перед тим, як випрати, так ви знищите можливі бактерії.

Після купівлі такі речі варто вимочувати щонайменше 30—40 хв. у мильному розчині.

– Три столові ложки натертого мила розчиніть у 5 літрах гарячої води й киньте одежину. Господарське мило не викликає подразнень, на відміну від прального порошку, – каже дерматолог.

Верхній одяг радить здавати до хімчисток і пралень, де є випарювання й інтенсивна сушка. Там прибирають залишки шкідливого порошку, що потрапив у внутрішні шви й підкладку виробів. Людям, схильним до алергії, купувати вживаний одяг медик не рекомендує.

Автор: Оксана ТУПАЛЬСЬКА

 

Джерело:
До списку новин