загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Гройсман запевнив, що МВФ не ставить перед Україною нездійсненних вимог

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Міжнародний валютний фонд закликає Україну збалансувати дефіцит Пенсійного фонду.
Про це сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Хочу сказати, що безвідповідальні політики постійно українців лякають. Подивіться виступи будь-якого політичного лідера, який вважає себе лідером, вважає себе в опозиції: "Все пропало!", "Ми всі загинемо!", "Завтра – все, кінець! І тільки я знаю, як вас врятувати. Але нікому не скажу".

Міжнародний валютний фонд говорить про те, що популістська політика в минулих роках і десятиріччях призвела до того, що в Пенсійному фонді немає грошей. Тобто там є дефіцит – 150 мільярдів гривень. На наступний рік він буде більшим. Вони говорять про те, що, "колеги, ви маєте збалансувати цей дефіцит певними заходами. Давайте думати, які це будуть заходи, якщо ви хочете бути ефективними". І після того можуть прийматися рішення", - сказав Гройсман.

"Будь-які пенсійні рішення приймає Верховна Рада України. Тому те, що питання потребує справедливості в пенсійному забезпеченні, в мене немає сумніву. І в 45 мільйонів українців теж немає сумніву. У нас сьогодні більшість громадян України перебувають на мінімальних пенсіях. Якщо хтось скаже, що пенсійна система в Україні є досконалою, я категорично з цим не погоджуся", – додав прем'єр.

Він зазначив, що уряд зараз не має мети підвищити пенсійний вік.

"Інструментів може бути дуже багато. Але я хотів би підкреслити одну річ. Дуже важливо, що немає цілі підвищити пенсійний вік. Є самоціль зробити систему, яка була б сталою, і яка би через 10 років дала можливість людям, виходячи на пенсію, отримати пенсію. У нас є два з половиною мільйони людей, які не сплачують внески до Пенсійного фонду. Ви хочете сказати, що це нормально? Думаю, що ні", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, 14 вересня Міжнародний валютний фонд вирішив виділити Україні третій транш у розмірі 1 млрд доларів за програмою розширеного фінансування EFF.

 

Джерело:
До списку новин