загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

22 вересня - день батьків Діви Марії, коли шанують породіль і є надія для бездітних

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У цей день було прийнято кликати жінок на бенкет.
21 вересня відзначають народження Пресвятої Богородиці, а 22 вересня вшановують пам'ять батьків Діви Марії.
Хоча в Святому Писанні нічого не сказано про батьків Пресвятої Богородиці – Іоакима та Анну, все ж таки протоєвангеліє Якова, що належить до апокрифічних книг, подає нам деякі відомості. Згідно з цими відомостями, Анна походила з роду царя Давида і була донькою священика Матана з коліна Юди і тіткою св. Єлисавети, матері св. Іоана Хрестителя. Свята Анна, матір Богородиці — мати Діви Марії, від якої народився Ісус Христос.

Анна відзначалася побожністю і милосердям до вбогих. Незважаючи на те, що пара була вже давно одруженою (п'ятдесят років жили в шлюбі ) дітей у них не було, про що все життя журилися. Їм доводилося терпіти презирство й глузування, адже в той час бездітність вважалася ганьбою. Але вони ніколи не нарікали й тільки гаряче молилися Богові, смиренно сподіваючись на Його Волю.
Одного разу, під час великого свята, дарунки, які праведний Іоаким взяв у Єрусалим для приношення їхньому Богові, не були прийняті священиком Рувимом, який вважав, що бездітний чоловік недостойний приносити жертву Богові. Це дуже засмутило старця, і він, вважаючи себе найгіршим з людей, вирішив не повертатися додому, а оселитися на самоті в пустельному місці. Його праведна дружина Анна, довідавшись, якого приниження зазнав її чоловік, стала в пості й молитві скорботно просити Бога про дарування їй дитини. У пустельній самоті й постуванні про те ж просив Бога і праведний Іоаким. І молитва святого чоловіка й жінки була почута: їм обом Архангел Гавриїл сповістив про те, що народиться в них Дочка, Яка благословить весь рід Людський. За велінням Небесного Вісника, праведні Іоаким і Анна зустрілися в Єрусалимі. Добра звістка виявилася правдою, Анна зачала й народила дочку Марію.
Подружжя пообіцяло, що присвятять дочку Богу, а тому віддали Марію в храм Єрусалима, де вона перебувала до свого повноліття.

У народі Анну і Іоакима вважають покровителями породіль і бездітних, адже вони самі досить довго не могли зачати дитину.
Зазвичай 22 вересня було прийнято кликати жінок на бенкет, адже цей день називали днем породіль. Цього дня вітали молодих матерів і обов'язково вшановували повивальних бабок. Прийнято було підносити подарунки близьким людям від молодих або бездітних молодят - прикмета, що шанування своїх родичів дає благодать і дозволить зачати дитину.

Крім того, у православній церкві 22 вересня вшановували пам'ять Микити Хартуларія Константинопольського, якого також називали письмоводителем.

22 вересня на селі продовжували святкувати Спожинки - час, коли урожай вже зібрано, роботи завершені. Чим багатший був урожай, тим довше відзначали свято. Хлопці в цей час вирушали на гуляння. Зазвичай після завершення польових робіт юнакам треба було найматися в рекрути, а тому їм давали трохи часу для відпочинку.

Народні прикмети на 22 вересня

Якщо людина народилася 22 вересня, то його талісманом є берил

Якщо у цибулі багато лушпиння - прикмета, що зима буде суворою.

 

Джерело:
До списку новин