загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Книги, які обов'язково слід прочитати цієї осені

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ми підготували для вас добірку книг-бестселерів, які мільйони читачів назвали найкращими осінніми творами.

О. Генрі "Останній листок"

Одна з найкращих новел у світовій літературі, присвячених темі відданості людини іншій людині, любові до ближнього. У ній приділена велика увага до "маленької людини", вона порушує проблеми злиденного життя людей мистецтва, боротьби за виживання, взаємопідтримки і самопожертви. Вперше її надрукували у збірці "Палаючий світильник" 1907 року. Сюжет цієї новели розгортається на межі життя і смерті, у маленькій квартирі в одному з численних районів Нью-Йорка. Дві дівчини, молоді, талановиті художниці, потоваришували. Вони оселилися у спільній квартирі-студії. Разом з похолоданням у листопаді почалася епідемія пневмонії. Одна з дівчат захворіла. Вирішила для себе, що помре, коли впаде останній лист із плюща, який вона бачить у своє вікно на голій стіні будинку. Новелу 4 рази екранізували. У США, Радянському Союзі, Казахстані та Україні. У нас це зробив режисер Володимир Жилко. Короткометражний фільм називається "Останній осінній листок". Був знятий 2005-го. В українській інтерпретаціїї данський художник рятує свою кохану — українську балерину, яка стала жертвою Чорнобильської катастрофи.

Люко Дашвар "Село не люди"

Перший роман сучасної української письменниці Люко Дашвар. У ньому описується життя людей одного депресивного українського села. Головна героїня - 13-річна школярка Катерина, закохана в одруженого чоловіка. Він також кохає дівчину-підлітка. Та, окрім нього, її кохає його син. Хлопець заради школярки йде на безглуздий вчинок, послухавши поради друга. Дії друзів призводять до трагічних наслідків. Далі на сторінках роману розгортається трагедія за трагедією у житті головних і другорядних героїв. Уся рідня авторки виросла в селі, де, за її словами, немає півтонів. Можливі лише крайнощі: стовідсоткова невинність, моральна й фізична, або повна розбещеність. Катерина— це збірний позитивний образ.

Роджер Желязни "Ніч у самотньому жовтні"

Останній роман американського метра фантастики Роджера Джозефа Желязни. Опублікований 1993-го наприкінці його життя. Роман розділений на 32 глави, кожна з яких змальовує одну "ніч" у жовтні. Назва книжки - це рядок з вірша Едгара Аллана По "Улялюм". Розповідь у романі ведеться від імені сторожового пса Нюха. Він з господарем Джеком бере участь у Великій Грі, яка проходить раз на кілька десятиліть і щоразу в новому місці. Цього разу вона відбувалася в Лондоні та його околицях. Раз на кілька десятиліть, коли ніч Гелловіна збігається з повним місяцем, тканина реальності рідшає і можуть бути відкриті ворота між цим світом і царством Великих Древніх. Процес відкриття цих воріт і є гра. У ній беруть участь дві сторони. Протягом місяця обидві готуються до вирішального дня відкриття воріт, збираючи різні інгредієнти для зілля і накопичуючи силу. Персонажі роману співвідносяться з персонажами з творів інших авторів або їхніми прототипами є реальні особистості

Франсуаза Саган "Здрастуй, смуток!"

Книга французької письменниці, якій за життя дали прізвисько "чарівна маленька бестія". Її літературний доробок становить понад 40 романів і п'єс. Багато творів екранізовані. Сюжет першого роману авторки був простим. Головна героїня Сесіль розповіла про відпочинок на березі моря під час канікул. Вона відпочивала в товаристві батька, його коханки і подруги покійної матері. Розповіла про тілесні втіхи, про свої амурні стосунки із сусідом, які не обов'язково повинні були мати логічне продовження. Несподівано цю ідилію порушила подруга матері Анна. Твір став бестселером, згодом було видано понад мільйон його примірників різними мовами і в різних країнах. За нього авторка отримала 1,5 млн франків.

Роман-сповідь розповідає історію жінки Лариси. Вона народилася в родині алкоголіків. Молодша сестра Лариси померла, а її саму зґвалтували. Жінка народила сина. Вона не мала грошей, щоб забезпечувати сім'ю. Дитина тяжко хворіє, й жінка вирішує стати повією, щоб оплатити лікування. В результаті героїня захворіває на невиліковну хворобу. Незважаючи на безвихідність ситуації, історія має світлу кінцівку. За рейтингом журналу "Фокус" авторка увійшла до топ-20 найуспішніших українських письменників 2012-го. Дебютний роман став бестселером.

Олена Печорна "Грішниця"

Роман-сповідь розповідає історію жінки Лариси. Вона народилася в родині алкоголіків. Молодша сестра Лариси померла, а її саму зґвалтували. Жінка народила сина. Вона не мала грошей, щоб забезпечувати сім'ю. Дитина тяжко хворіє, й жінка вирішує стати повією, щоб оплатити лікування. В результаті героїня захворіває на невиліковну хворобу. Незважаючи на безвихідність ситуації, історія має світлу кінцівку. За рейтингом журналу "Фокус" авторка увійшла до топ-20 найуспішніших українських письменників 2012-го. Дебютний роман став бестселером.

 

Джерело:
До списку новин