загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Що робити, якщо квартиру відбирають за борги

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Із підняттям вартості комуналки та на тлі загального подорожчання вартості товарів і послуг багато українців ризикує опинитися в категорії боржників. Приміром, якщо за комунальні платежі виник борг понад 14,5 тис. грн - із власним майном можна попрощатись.

Про те, що робити у тих випадках, коли на квартиру наклали арешт за борги, розповіла адвокат Оксана Абросимова.

"У першу чергу потрібно сплатити цей борг, щоб перестрахувати себе від важких наслідків: що заберуть квартиру, пральну машину і т. д. Стаття 52 Закону України "Про виконавче провадження" дійсно вказує на те, що якщо сума боргу, що підлягає стягненню за виконавчим провадженням, не перевищує 10 розмірів мінімальної зарплати на єдине житло боржника та земельну ділянку, то таке стягнення не здійснюється. На сьогодні розмір мінімальної зарплати становить вже 1450 гривень. Тобто 10 мінімальних зарплат це 14 500 грн. І якщо борг споживача перевищує 14 500 грн, то вже є підстави у споживача хвилюватися за своє нерухоме майно, уже виконавець має право накласти арешт на житло. Але Закон України "Про виконавче провадження" вказує, що боржник має право державному виконавцю вказати черговість майна, на яке може бути звернено стягнення. І якщо у боржника є якесь інше майно, крім нерухомого, то він може запропонувати, щоб його продати для погашення боргу", - пояснила адвокат.

У тих випадках, якщо справа вже дійшла до суду, необхідно звернутися щодо якості надання послуг: чи були вони вчасно представлені, чи були вони якісні.

"Тобто можна працювати з такими позовами, оскільки якщо боржник доведе, що послуги були надані комунальною службою невчасно або неякісно, то і сума боргу може бути зменшена, або взагалі в задоволенні позовних вимог може бути відмовлено", - пояснила адвокат.

На замітку

Як відрізнити справжнього судового пристава-виконавця

Якщо до вас прийшла людина, яка представилася судовим приставом-виконавцем, то він повинен пред'явити:

 - службове посвідчення, де вказані ПІБ, посада, управління, де працює пристав, термін дії посвідчення, підпис начальника управління та печатка;

 - виконавчий документ або його копію, де вказано, що ви є боржником.

Якщо ці правила не виконуються, можете сміливо викликати поліцію - до вас з'явився або шахрай, або посадова особа, що зловживають своїми повноваженнями.

Любов Кінаш

 

Джерело:
До списку новин