загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Найтриваліший у світі експеримент про рецепт щастя

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Дослідники з Гарварду впродовж 75 років стежили за життям, здоров'ям та самопочуттям 724 чоловіків з підліткового віку і до смерті. prozak.info

Дослідження стартувало у 1938 році, 60 його участників ще живі і продовжують брати участь в цьому експерименті, розповів під час міжнародної конференції TED психіатр Роберт Волдінгер.

Під час свого виступу він навів дані одного з останніх досліджень підлітків, яких запитували про найважливіші цілі в житті.

Тоді більше 80% респондентів сказало, що це — стати багатим. Ще 50% молодих людей відповіли, що хочуть стати знаменитими.

Крім того, нам часто кажуть, що треба більше працювати, аби досягти більшого. Складається враження, що це — саме те, що нам потрібно для хорошого і щасливого життя.

 Водночас, майже не можливо отримати картинку цілого життя людей, виборів, які вони роблять, і з'ясувати, до чого призводять ці вибори.

Більшість того, що ми знаємо про життя людей — від того, що просимо їх пригадати минуле. Але ми часто забуваємо важливі речі, та й пам'ять буває дуже креативною.

Відтак дослідники задались ціллю: з'ясувати, що робить людей щасливими з підліткового віку і до літнього.

Щорічно цих 724-ох учасників дослідження запитували про їхнє здоров'я, особисте життя, роботу. При цьому, ніхто не знав, як повернеться їхнє життя наступного року — це процес.

Висновки дослідників. Рецепт щастя

Найчіткіший меседж з цього 75-річного дослідження полягає в наступному: хороші стосунки з людьми роблять нас щасливішими і здоровішими.

1. Добрі соціальні зв'язки корисні для нас, самотність вбиває. Ті учасники експерименту, які мали сім'ї, друзів, хороші контакти в спільнотах, щасливіші, фізично здоровіші і живуть довше, аніж ті, у кого таких соціальних зв'язку було мало.

Ті, хто більш ізольований від інших людей, аніж їм хотілося б, менш щасливі, їхнє життя погіршується в середньому віці, раніше погіршуються функції мозку, а життя коротше, аніж в тих, хто не одинокий.

2.Відомо, що людина може бути самотньою у натовпі і в шлюбі. Тож другий висновок, який зробили вчені — важливими є лише наявність багатьох друзів чи партнера у шлюбі, але й якість цих близьких стосунків

Життя у конфліктному середовищі шкодить здоров'ю.

Здоров'я учасників дослідження у таких нещасливих шлюбах було іноді навіть гіршим, аніж в розлучених чоловіків. Тоді як теплі стосунки захищають від потрясінь.

Тоді як ті, хто почував себе нещасливим, відчували, що фізичний біль ставав ще сильнішим через поганий емоційний стан.

 3. Третій висновок дослідників стосувався мозку. З'ясувалось, що хороші стосунки не лише захищають тіло, але й мозок.

Пам'ять залишалась кращою у тих, хто міг розраховувати на свого партнера. Навіть якщо пара сварилась часто, але відчувала, що може розраховувати один на одного у складних ситуаціях, для їхнього мозку це було терапевтично — пам'ять не погіршувалась так швидко, як в самотніх людей.

Валдінгер також каже, що над стосунками треба працювати, адже це не секс і гламур, це те, що потрібно вдосконалювати впродовж всього життя.

Ті, хто вкладав найбільше у розвиток стосунків в особистому житті, друзів, були найщасливішими з часом.

 

Джерело:
До списку новин