загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Виявляється, є павуки які свідомо оселяються біля людей — яка небезпека для нас?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Павуків здавна вважали провісниками не завжди добрих новин і не завжди бажаних гостей, чи втіленням чогось зловісного.

Виявляється, дуже мало людей їх появу сприймає спокійно. Більшість, і таких 80% (!), має арахнофобію — панічний страх перед павуками,

Але, виявляється, є павуки, які свідомо оселяються біля людей. Чому так? Чи можуть вони бути небезпечними для нас? Про це говоримо кандидатом біологічних наук, арахнологом.

— Які павуки оселяються біля людей? Чи безпечні вони?— Нині на території України разом із людьми співіснують 24 види павуків з 13 родин, життєвий цикл яких тісно пов’язаний з житловими та господарськими будівлями. Небезпечних для нас павуків серед цих видів немає. Домашні павуки рідко кусають людей. Дрібні ж види павуків взагалі не здатні прокусити шкіру. Якщо таки павук вкусив людину, місце укусу достатньо обробити антисептиком. Дія отрути домашніх павуків спрямована на фізіологічні особливості організмів, якими павуки харчуються. У людини ця отрута у рідкісних випадках може викликати місцеве запалення.

— Про що свідчить поява павуків у помешканні?— Домашніх павуків учені ще називають синантропами. Синантропи — це істоти, які пристосовуються до умов життя людей й отримують від цього максимум для успішного існування. До синантропів відносять щурів, мишей, мурах, тарганів, мух і павуків. Головною особливістю синантропів — домашніх павуків — є те, що їх поява вказує на те, що в помешканні завелись шкідники або якісь комахи, якими ці членистоногі харчуються. Однак павуків можна випадково принести з вулиці на одязі чи речах.

— А де павуки ховаються?— Ховаються павуки у щілинах стелі та стін, біля фундаменту зовні і всередині приміщень, у підвалах, під карнизами, у віконних рамах, у щілинах між меблями, між стіною та підлогою, за плінтусами, у ванній під раковиною, у туалеті за трубами тощо.

— Чи варто позбуватись павуків?— Насторожити повинна лише надмірна кількість павуків, причому різних видів. Це ознака того, що у помешканні для них ідеальне середовище. Тобто велика кількість тарганів, клопів, мокриць або інших комах. Тож у цьому випадку потрібно боротись не з павуками, а з комахами та шкідниками, які призвели до появи різних видів павуків. Тож позбуватися цих мешканців потрібно хіба для того, аби житло не виглядало занедбаним.

— Як правильно збирати павутиння?— Павутиння можна збирати багатьма доступними у побуті засобами, наприклад, пилососом. З цього пристрою живій істоті важко буде вибратись не покаліченою. Розрідження та стрімкий потік повітря всередині пилососа зроблять свою справу. Ефективними будуть також віник або щітка.

 

Джерело:
До списку новин