загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Якою стане пенсія після підвищення

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українські пенсіонери найболючіше відчувають економічну кризу в Україні, адже три роки поспіль їхню пенсію не те що не підвищували, а й навіть не індексували, тому навіть незначне підвищення в кінці року зрушить цей процес. znaj.ua

У той же час, експерти відзначають, що на практиці підвищення літні люди не відчують, адже воно мізерне. На сьогодні мінімальна пенсія – всього 1170 гривень. Таку пенсію отримують, за інформацією Пенсійного фонду, понад 100 тисяч осіб. Фактично вони перебувають за межею бідності. У грудні мінімальна пенсія зросте до 1247 гривень, а в наступному році – до 1400 гривень.

Середня пенсія в країні – приблизно 1730 гривень. Ще кілька років тому існувала система "осучаснення" пенсій. Зараз же пенсії індексують (підвищують) на рівень інфляції. Щоправда, і це не завжди вдається зробити. Так, в 2015-му інфляція досягла 43 %, а пенсії підвищили всього на 13 %. У цьому ж році, за прогнозами уряду, річна інфляція буде на рівні 12 %, а пенсії підвищать на 16 %. У наступному році, як йдеться у меморандумі проекту бюджету-2017, ціни зростуть на 8,1 %, а соцвиплати проіндексують на 10,1 %. Про це пише видання Сегодня.ua.

Заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін зазначив, що законопроект про "осучаснення пенсій вже розроблений і незабаром буде поданий в Раду. За його словами, "якщо буде позитивне рішення, ми вже в цьому році майже 3,4 мільйона пенсіонерів підвищимо розміри пенсій у середньому на 284 гривні".

Автор матеріалу: Любов Кінаш

Джерело:
До списку новин