загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Топ-5 порад, як не втратити гроші з банківської картки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Щоб вкрасти гроші з банківської картки, шахраї найчастіше викрадають конфіденційну інформацію через електронну пошту. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів фінансовий директор “Простобанк Консалтинг” Олександр Сєдих.

“Посилають електронні листи від імені відомих брендів або особисті повідомлення на різних сервісах, зокрема банківських. У листі є пряме посилання на сайт-фальшивку відомого бренду. Зовні ресурс дуже схожий з оригіналом. Шахраї заражають комп’ютер вірусом і отримують потрібні дані. Викрадають конфіденційні дані – номери ідентифікаційних та банківських карт, паролі доступу”, – говорить експерт.

За його словами, останнім часом став поширюватися вид шахрайства, коли конфіденційну інформацію про банківську картку надає сам власник.

“Інтернет-шахраї користуються можливостями інтернет-телефонії, автонабором. Іноді жертві надсилають СМС-повідомлення від нібито надійного відправника. Пропонують перейти на сайт і відправити дані. Щоб цього не допустити, нікому не повідомляйте не тільки ПІН-коди карток, але і номер картки чи CVV-код”, – говорить Сєдих.

Топ-5 порад, як не втратити гроші з банківських рахунків:

*Не повідомляйте банківських даних

Нікому не повідомляйте ПІН- та CVV-код, номер картки, логіни і паролі до інтернет-банкінгу та іншу інформацію, яка стосується ваших банківських карток і рахунків.

Фінансові установи ніколи не просять клієнтів передавати такі дані, на відміну від шахраїв.

*Заведіть віртуальну картку для оплати в інтернет-магазинах

“Для розрахунків в інтернеті краще завести спеціальну віртуальну картку, на якій ви не будете зберігати великі суми”, – говорить Сєдих.

*Підключення до SMS-сповіщень з банку

“Підключення до функції SMS-банкінгу. Якщо виявите зникнення коштів, оперативно зв’язуйтеся з банком і блокуйте картку”, – радить фахівець.

*Купуйте товари і послуги тільки в перевірених інтернет-магазинах і компаніях

Звертайте увагу на їх адресний рядок, вона повинна підсвічуватися зеленим (т. зв. Green Bar).

*Обережніше ставтеся до електронних листів

Не відкривайте файли у листах, отриманих від невідомих вам відправників.

Нагадаємо, з жовтня в Україні стартує національна програма сприяння безпеці електронних платежів і карткових розрахунків. Її профінансує Держдепартамент США. На це видали грант у розмірі $200 тис.

 

Джерело:
До списку новин