загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Отримати спадщину стало важче

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українці, які отримали спадщину, але не знали про смерть спадкодавця без поважних на те причин, можуть втратити право на неї через скасування можливості продовжити термін на оформлення майна. segodnya.ua.

Так, Верховний Суд України розглянув справу №6-1215цс16 за позовом про визначення додаткового строку для прийняття спадщини і постановив, що термін прийняття спадщини не продовжується, якщо спадкоємець не знав про смерть спадкодавця.

Однак, згідно з частиною третьою статті 1272 Цивільного кодексу, за позовом спадкоємця, який не встиг звернутися для отримання спадщини з поважної причини, суд може встановити додатковий строк, достатній для подання ним заяви про прийняття спадщини.

Поважними причинами пропуску строку прийняття спадщини є:

1) якщо у спадкоємця були перешкоди для подачі заяви про оформлення спадщини;

2) якщо певні обставини були визнані судом поважними.

У разі, якщо у спадкоємця не було перешкод для подачі заяви, однак він не скористався правом на прийняття спадщини через те, що не знав про смерть спадкодавця, то правові підстави визначення додаткового строку для отримання спадщини не передбачені.

 

Джерело:
До списку новин