загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Швидкі натуральні способи зменшити запалення

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Хто ж не чув про запальний процес? Причиною запалення може стати будь що: травма, хронічна інфекція чи навіть неправильне харчування, проте в одну мить кожен із нас може помітити, як окремі ділянки на тілі починають червоніти та викликати неприємні больові відчуття. Саме це ми й називаємо запальним процесом.

У цій статті ми зібрали декілька простих натуральних засобів, що допоможуть зменшити запалення у домашніх умовах.

Що таке запалення?

Запалення – це реакція організму на патогенні подразники або негативний фізичний вплив. Інакше кажучи, запалення – це один із захисних механізмів організму.

Одним із головних проявів запального процесу є почервоніння певних ділянок тіла, поява набряків, біль, лихоманка та інші схожі симптоми.

У багатьох джерелах запальний процес характеризують “пекельними відчуттями”, зокрема через вищезгадані симптоми. Проте коли запальний процес набуває хронічного характеру, уражена ділянка тіла поступово стає холодною на дотик, а набряки сходять.

У цій статті ми зосередимось на тій стадії запального процесу, коли на тілі з’являється почервоніння, а уражена ділянка набрякає, завдає больових відчуттів та видається гарячою на дотик.

Коли та як варто використовувати засоби для зменшення запалення?

•             Одразу після отримання травми, якщо на тілі немає відкритої рани

•             На будь-яких ділянках тіла, які страждають через хронічний біль (зокрема, на спині та у суглобах)

•             На шиї, особливо після перенесення інфекційних захворювань горла

•             На ділянці в районі печінки (з правого боку від грудної клітки), якщо вас турбує біль або гіперемія. У цьому випадку ми радимо використовувати не терапію з прикладанням льоду, а два способи, які ми опишемо нижче.

•             На ділянці навколо живота, особливо якщо ви страждаєте через здуття живота або інші шлункові розлади.

Компреси з льодом

У цій статті ми вже згадували, що пекучий біль є одним із головних симптомів запального процесу, тож для усунення таких больових відчуттів радимо використовувати один з найдавніших та найпростіших засобів – лід.

Пам’ятайте, що лід не можна прикладати до оголеного тіла, натомість можна скористатися такими способами льодотерапії:

•             Пакет із замороженими овочами або фруктами

•             Жменя кубиків льоду, загорнутих у тканинну серветку

•             Спеціальний компрес із льодом

Прикладайте лід до ураженої ділянки протягом щонайменше 20 хвилин.

Коли запальний процес набуває хронічного характеру, тіло перестає бути гарячим на дотик, і уражена ділянка може стати навіть холоднішою, ніж решта тіла. У цьому випадку запальний процес краще зменшувати за допомогою теплих компресів (грілки, пляшки з теплою водою тощо).

Глина та куркума

Глина також є чудовим натуральним засобом для зменшення запалення, оскільки цей матеріал безкоштовно можна знайти ледь не у кожному куточку світу, і популярності він набув ще багато сторіч тому.

Заради безпеки глину краще купувати у аптеках та магазинах із натуральною косметикою у вигляді порошку.

Для приготування засобу від запалення глину потрібно розвести водою до однорідної консистенції. Суміш не повинна бути надто рідкою, інакше вона стікатиме з тіла.

Пам’ятайте, що глину не варто перемішувати пластиковими чи металевими приборами, оскільки вони можуть позбавити глину її чисельних корисних властивостей. Радимо використовувати скляні, дерев’яні чи керамічні прибори.

Нанесіть глину на уражену ділянку діла та залиште висохнути.

Для того, щоб зробити засіб з глини ще ефективнішим, радимо додати до нього дрібку меленої куркуми, оскільки ця спеція не лише допомагає зменшити запалення, але й знімає біль.

Компрес із капустою

Серед недорогих натуральних домашніх засобів від запалення неможливо не виділити компреси із капустою. Зменшити запальний процес можна шляхом споживання капусти, проте й прикладання цього овоча до тіла матиме не менш дієвий ефект.

Для приготування засобу вам знадобиться два-три зовнішні листки зеленої капусти.

Як його приготувати?

•             Закип’ятіть у казанку трохи води.

•             Коли вода закипить, занурте у неї капустяне листя. Повторіть дію декілька разів, проте слідкуйте за тим, щоб листя лише трохи обшпарилось, а не зварилось. Розімніть листя товкачем у ступці.

•             Прикладіть листя до ураженої ділянки, накрийте шматком тканини та обгорніть плівкою.

•             Потримайте капустяний компрес на тілі протягом щонайменше 30 хвилин

 

Джерело:
До списку новин