загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

6 порад, щоб очистити закладений ніс за декілька хвилин

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пар від гарячого душу є чудовим способом очистити закладений ніс й здобути негайне полегшення.

Застуда може з’явитися в будь-який час, особливо під час зміни температури або погодних умов, а також із приходом весни чи осені. Її характеристиками є загальне почуття нездужання та цей відомий закладений ніс.

Перш за все, через це стає важко отримувати та проводити кисень до інших частин тіла, а по-друге, дихання через рот, як правило, не усуває закладення.

Ось чому знайти спосіб очистити закладений ніс важливо – це може полегшити деякі зі звичайних подразнень, які приходять разом із застудою.

Розгляньте ці поради, щоб очистити закладений ніс швидко, бо якщо ви цього не зробите, то будете відчувати себе все гірше і гірше.

1. Їжте гостру їжу, щоб очистити закладений ніс

Пряні продукти допомагають послабити слиз, що в свою чергу очистить заблоковані пазухи протягом декількох хвилин. Ефект не може тривати довго, але чому б не отримати вигоду від того, що ви їсте?

Для того, щоб скористатися цими властивостями, додайте такі інгредієнти до своєї страви, як цибуля та часник, бажано сирі, або приправи, наприклад васабі. Ви також можете їсти сирі червоні перці, у тому числі чилі з серрано або халапеньо.

Чим частіше ви будете додавати ці поживні речовини у свій раціон, тим більше ви будете отримувати користі.

2. Масажуйте пазухи

Ваші пазухи – це місця, які знаходяться поруч із носовою перегородкою.

Багато слизу може утворюватися саме тут, тож використовуйте коловий масаж, щоб допомогти послабити його, у результаті чого тиск і засмічення стануть не такими набридливими.

Як це робити?

Помістіть кінчики вказівного та середнього пальців трохи нижче очниць і переміщайте їх по колу.

Робіть це протягом 20-30 секунд, звертаючи увагу на обережне натискання поряд із ділянками, які знаходяться ближче до носа і трохи нижче очей.

Нарешті, притисніть пальці до щік і промасажуйте їх коловими рухами.

3. Контролюйте своє дихання

 Чи ви коли-небудь затикали вуха та ніс, щоб відкрити свої пазухи? Якщо так, то цей метод дуже схожий на це.

Як це робити?

Зробіть глибокий вдих і затисніть ніс. Потім спробуйте під час ходіння випускати трохи повітря з носа до того моменту, поки це не почне ставати некомфортним.

Тепер відпустіть ніс і дихайте нормально. Сядьте і через кілька хвилин ви зрозумієте, що ви відкрили свої дихальні шляхи.

4. Традиційне лікування: використовуйте фізіологічний розчин

Для цього у вас є два варіанти: купити сольовий розчин в аптеці або зробити його самостійно в домашніх умовах.

Обидва однаково ефективні, але ми завжди вважаємо за краще виготовляти домашні засоби, особливо коли вони є такими простими: закип’ятити воду з сіллю і дати їй охолонути.

Після того, як у вас є розчин, використовуйте шприц, щоб залити рідину в ніздрі, де вона буде працювати як розчинник, прочищаючи ваші носові проходи.

5. М’ята – ворог слизу

Як ви знаєте, м’яту зазвичай використовують для полегшення респіраторних захворювань, пов’язаних із застудою, оскільки вона містить оцтову й аскорбінову кислоти.

Ці компоненти настільки ефективні, що після кількох інгаляцій ментолу або мазі на його основі, ваша проблема зникне протягом декількох хвилин.

6. Прийміть гарячий душ

Водяна пара проникає у дихальну систему таким чином, що розбиває забитість, допомагаючи зробити глибокий вдих, якого вам не вистачало.

Крім того, невелика кількість гарячої води в носових проходах також може допомогти боротися з закладеним носом.

Не хвилюйтеся, що душ може погіршити ваш стан. Коли ви закінчите приймати душ, ретельно витріть тіло, і ви не будете мати жодних проблем. Пам’ятайте, що також важливо змити всі ці мікроби зі свого чхання та кашлю.

Не забувайте про ці поради, тому що, на жаль, ми всі маємо в них потребу в якийсь момент життя.

Завдяки цим вказівкам ви будете готові допомогти щоразу, коли ви або хтось у вашому житті матиме закладений ніс. Вони варті того, щоб спробувати!

 

Джерело:
До списку новин