загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Від бронхіту допомагає холодна пара

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Бронхіт виникає від переохолодження або після ГРВІ. Викликає сильний кашель та спазм у горлі

— Коли будували дім, кашляв два тижні підряд. До його здачі залишалося мало часу і не міг піти в лікарню. Запустив себе так, що бухикання переросло в бронхіт, — каже 41-річний Максим Крищенко, будівельник із селища Володарка Київської області. — Так пітнів, що за ніч тричі перевдягав футболку. Думав, поп'ю сиропи від кашлю — і пройде. Після останнього приступу на роботі змусили піти до медиків. gazeta.ua

Лікар призначив Максимові Крищенку курс антибіотиків і відхаркувальні краплі. Через чотири дні кашель зменшився, а мокротиння вже не давило горло. Одужав через тиждень.

— Бронхіт виникає як ускладнення вірусної інфекції, — розповідає 38-річний Євген Симонець, столичний пульмонолог і торакальний хірург. — Недуга викликає спазм бронхів, або просвіт між ними забивається мокротинням. Часто педіатри грішать тим, що дитині призначають ліки від кашлю. Вони пригнічують кашльовий рефлекс, і харкотиння залишається в бронхах. Виникає запалення. Бронхіт у дітей розвивається швидко, але так само швидко проходить за правильного лікування.

Гостра форма бронхіту буває від переохолодження або після ГРВІ. Хронічна — після недолікованого гострого бронхіту. Такий важче подолати, бо почалися незворотні зміни у бронхах. Виникає задишка і безперервний кашель.

— Бронхіт, на відміну від пневмонії, можна лікувати вдома, — продовжує Симонець. — Це роблять за схемою. Спочатку призначають бронхолітики й муколітики — ліки, що розширюють просвіт бронхів. Після цього приписують антибіотики, що вбивають бактерії. Головне не сплутати і пити по порядку. Далі лікування залежить від виду бронхіту. Якщо хвороба супроводжується мокротою, призначають відхаркуюче. Коли мокротиння в'язке, потрібні розріджувальні засоби. Від спазмів у горлі допоможуть спазмолітики. Це таблетки, сиропи чи інгаляції. Але не над мискою з картоплею, бо гаряча пара зашкодить. Слизова набрякає дужче, дихальні шляхи звужуються. Мокрота розбухає й нагноюється. Людина починає задихатися.

Інгаляції радить робити за допомогою небулайзера. Пристрій має вигляд коробки з трубкою. Туди заливають лікувальний розчин. Трубкою через рот вдихають пил. На відміну від гарячої пари, він має кімнатну температуру.

— Коли бронхіт правильно пролікований, мине без наслідків для організму. Інакше перейде у запалення легенів.

За своєчасного звертання по допомогу, хворий перестає кашляти на 7–10 день. При нежитю лікар радить промити ніс соляним розчином. У склянці теплої води розчинити чайну ложку морської солі. Потім закрапати ніс краплями, що звужують судини.

Автор: Катерина РОМАНЧУК

 

Джерело:
До списку новин