загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Козацький куліш

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Козацький куліш — це густа, насичена і дуже смачна юшка, приготовлена з пшона, сала та картоплі. Ці інгредієнти  є основними і в принципі достатніми для приготування цієї страви.  Запорізькі козаки, які придумали куліш варили його, як правило, на багатті. Від цього блюдо ставало ще смачніше і насищалося ароматом диму. Якщо у вас є така можливість, то обов'язково спробуйте приготувати куліш на багатті, де-небудь на дачі або просто на природі. Ну а поки спробуйте приготувати не менш смачний козацький куліш в домашніх умовах.

Інгредієнти для приготування козацького кулешу:

-Свиняче сало (бажано з м'ясними прожилками) — 150 грам

-Пшоно — 100 грам

-Картопля середнього розміру — 6 штук

-Цибуля ріпчаста — 2 штуки

-Сіль — за смаком

-Петрушка — 1 невеликий пучок

-Питна вода — 2 літри

Інвентар:

-Каструля

-Ополоник

-Обробна дошка

-Гострий ніж

-Сковорода

-Дерев'яна лопатка

-Миска

-Плита

Приготування козацького кулешу.

Крок 1: Варимо пшоно

Для початку переберіть пшоно,  потім пересипте в миску і ретельно промийте його у великій кількості холодної води, а потім теплою.  Стікає вода у результаті повинна бути виключно прозорою. Після чого відкиньте промите пшоно на сито, щоб стекла вода, що залишилася, обсушіть його. Потім залийте в каструлю питну воду і доведіть її на великому вогні до кипіння. Після цього  всипте пшоно в киплячу воду, додайте трохи солі і ще раз доведіть до кипіння. Потім варіть пшоно на середньому вогні,  близько 10 хвилин. Тим часом, візьміть картоплю, добре промийте і зніміть з нього шкірку. На обробній дошці розріжте картоплю великими або середніми кубиками, як вам більше подобається. Додайте їх в каструлю з пшоном і варіть приблизно 15 хвилин, так, щоб картопля була майже готовий.

Крок 2: Обсмажуємо сало

 Візьміть сало, наріжте на невеликі шматочки. Потім очистіть ріпчасту цибулю від лушпиння і добре промийте його під струменем холодної води, наріжте на маленькі шматочки. Поставте сковороду на вогонь і трохи підігрійте її, потім покладіть в неї сало і злегка вытапливайте його на середньому вогні, потім додайте подрібнену ріпчасту цибулю. Обсмажуйте до золотистого кольору, близько 10 хвилин,

Крок 3: Подаємо козацький куліш

 Коли картопля буде майже готовий, можна додати обсмажену цибулю і сало. На невеликому вогні готуйте куліш ще близько 5-7 хвилин. Додайте солі і спеції за смаком перед самим кінцем приготування. Коли козацький куліш буде готовий, накрийте каструлю кришкою, зніміть з вогню і дайте настоятися. При подачі страви посипте його дрібно подрібненою петрушкою. Козацький куліш готовий, можете приступати до вкушання аромату і чудового смаку цієї страви!

Приємного Вам апетиту!

Поради:

— Козацький куліш буває самої  різної густоти, в залежності від особистих уподобань. Щоб отримати в результаті суп, а не густу юшку,  або зменшити у два рази кількість пшона, або збільшити кількість води.

— Для того, щоб позбутися від гіркуватого присмаку, який видає пшоно, потрібно  перед приготуванням кулешу обшпарити крупу окропом або обсмажити всуху на сковороді.

— Пшоно для людського організму є прямим джерелом енергії, сили, краси і здоров'я. У ньому міститься велика кількість: кремнію і клітковини, заліза і магнію, фтору, марганцю, міді і т. д.   

 

Джерело:
До списку новин