загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Особливості отримання пільги при використанні землі не за цільовим призначенням

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Фахівці органів ДФС Закарпаття інформують чи отримає пільгу зі сплати земельного податку пенсіонер (за віком), якщо державний акт на землю оформлено за цільовим призначенням земельної ділянки «комерційне». Водночас земельну ділянку використовують не за цільовим призначенням, оскільки на ній розташовано житловий будинок.

Відповідно до пп. 281.1.3 п. 281.1 ст. 281 Податкового кодексу України не сплачують земельний податок, зокрема, пенсіонери за віком. Звільнення від сплати податку за земельні ділянки, передбачене для відповідної категорії фізичних осіб цим пунктом, поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм, визначених п. 281.2 ст. 281 Податкового кодексу. Крім того, ст. 141 Земельного кодексу визначено підстави припинення права користування земельної ділянки, зокрема, використання земельної ділянки не за цільовим призначенням.

Таким чином, пільга надається фізичній особі-пільговику згідно з п. 281.1 ст. 281 Податкового кодексу, яка підпадає під підстави її надання з урахуванням вимог п. 281.2 цієї статті (цільове використання земельної ділянки).

Статтею 20 Земельного кодексу передбачено встановлення та зміна цільового призначення земельних ділянок. Зміна цільового призначення земельних ділянок здійснюється за проектами землеустрою щодо їх відведення. Зміна цільового призначення земельних ділянок приватної власності здійснюється за ініціативою власників земельних ділянок. Проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки погоджується в порядку, встановленому статтею 186¹ Земельного кодексу.

Отже, для отримання пільги щодо сплати земельного податку пенсіонеру необхідно переоформити Державний акт на право власності на земельну ділянку із зміною цільового призначення, в даному випадку для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селах – не більш як 0,25 гектара, в селищах – не більш як 0,15 гектара, в містах – не більш як 0,1 гектара.

За матеріалами ГУ ДФС у Закарпатській області

Джерело:
До списку новин