загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Перехід на зимовий час: як не порушити свої біоритми?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В останню неділю жовтня о 4 годині ночі Україна переходить на зимовий час. Вночі з 29-го на 30-е жовтня стрілки годинників необхідно перевести на годину назад.
Багато хто скаржиться, що подібні "перемикання" вибивають їх з колії. Хоча восени це перенести легше, адже створюється ілюзія, що додалася "зайва годинка" до ранкового сну...

Зазвичай адаптуватися до нового графіка можна за 2-3 дні. Однак адаптація у хворих людей, дітей та людей похилого віку може продовжуватись до двох тижнів. У цей час може з’являтися головний біль, зниження апетиту, погіршення сну, «стрибки» артеріального тиску, зниження працездатності.

НА ОДНУ ХВИЛЮ З ОРГАНІЗМОМ

Багато вчених вважають, що в переводі годинників є глибший сенс, ніж банальна економія електроенергії. Організм людини в цей час вже зазвичай встигає перебудуватися на свій власний режим "Зима". Точніше - природні біологічні ритми роботи органів і систем вже встигли підлаштуватися під світловий день, який в зимовий час починається пізніше і закінчується раніше. Тобто переведення стрілок - спосіб налаштувати робочий графік на одну хвилю з організмом.

Наука, що займається дослідженням біоритмів всього живого в природі, називається хронобіологія. Її фахівці - біоритмологи. Спираючись на медичні дані про роботу органів і систем, вони склали графік внутрішніх ритмів людини:
Прокидатися варто близько 6 ранку влітку і в 7 - взимку. Синтез гормону відпочинку мелатоніну починається близько 23.00, а закінчується приблизно за годину до пробудження. На "заміну" виробляється кортизол - гормон збудження.
Снідати краще о 7 годині. До 9.00 йде засвоєння їжі.
З 9.00 до 12.00 - перша фаза працездатності. В цей час краще всього запам'ятовується нова інформація.
В 12 годин активність мозку спадає і включається режим харчування. Розумно пообідати близько полудня і не напружуватися до 14 години.
З 14.00 до 16.00 включаються м'язи. Найкращий час для фізкультури. На Заході в деяких компаніях практикується перерва з походом в спортзал. До речі, в цей час поставлено чимало спортивних рекордів.
Після фізнавантажень треба знову поїсти. З 17.00 до 19.00 - черговий підйом працездатності. В 20.00 він спадає, а до 24.00 сходить нанівець.
Вечеряти краще о 19.00 - 20.00. Перемикатися на відпочинок з 21.00, в цей час активно працює імунітет, а також активізується пам'ять. Лягати спати треба о 22.00 - 23.00.
Лікарі радять також в такі дні частіше виходити на вулицю, особливо вранці і в обід. Правильно харчуватися і не переїдати. Корисні фініки, інжир, банани. Ці фрукти стимулюють вироблення серотоніну, що підтримує бадьорість і ввечері. В одязі радять уникати чорного кольору. Людям з загостренням хронічних хвороб буде не зайвим відвідати лікаря. 
ВАЖЛИВІ БІОРИТМИ
Тут наведено звичайний режим людини у відповідності з роботою його органів. Для їжі підібрані години, коли найбільш активний обмін речовин. Для відпочинку – час, коли судини та серце не в тонусі.
З біоритмами пов'язані багато моментів життя. Наприклад, народження дітей часто припадає на ранок, у зв'язку з тим, що в цей час активні процеси в малому тазі. На жаль, інфаркти трапляються вранці, але раніше – близько 3.00 – 4.00, в період "серцевої слабкості".
Депресивні стани загострюються ближче до 2 години ночі, коли нервова система "бере перерву". 
Звичайно, у кожної людини ритм залежить від його робочого графіка, способу життя, звичок. Однак біоритмологи вважають, що, прийшовши в гармонію зі своїм режимом, можна відчувати себе здоровим, повним сил, володіти хорошим імунітетом і самооцінкою.

 

Джерело:
До списку новин