загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Алергія може розвинутись і восени! Особливо на фоні прийому ліків

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Гадаєте, алергія має лише сезонний характер? Мовляв, зацвіли  рослини - почали пчихати, закінчилось літо - перестали. 
Насправді ж, попереджають медики, така реакція може розвинутись навіть на фоні прийому ліків, при несприйнятті організмом корогось з компонентів у засобах побутової хімії, дезодоранті чи кремі. Зрештою, свербіж та інші прояви алергії можуть з'явитись на певні продукти харчування.

Про таке розповiли травознай Георгiй Гах, лiкар-педiатр Наталiя Коломiєць, та Зоя Дергачова, кандидат медичних наук, гомеопат.

- Чому взагалi людина починає потерпати вiд алергiї?

З. Дергачова: - Неправильно було б вважати, що причиною алергiї є тiльки цвiтiння якоїсь рослини. Адже людина не завжди вiд цього потерпала. Внаслiдок частих стресiв, надмiрного лiкування, неправильного харчування виникає ушкодження iмунної системи. В результатi чого вiдбувається запуск алергiчних реакцiй.

Н. Коломiєць: - Для процесу лiкування дуже важливо визначити причини, що призводять до алергiї. Проблема може полягати у зловживаннi фармакологiчних препаратiв (антибiотики, гормональнi лiки), у вживаннi вiтамiнних комплексiв, неправильному харчуваннi. А для того, аби позбутися алергiї, не потрiбно пригнiчувати так званi поверхневi симптоми (висип, нежить, алергiчний кашель), а допомагати органiзмовi комплексно. Iнакше це потягне за собою низку негативних реакцiй.

- Є версiя, що до алергiчних реакцiй можуть призводити порушення в роботi печiнки. Тож, може варто повести чистку, i органiзмовi стане легше?

Г. Гах: - Спершу справдi варто провести чистку органiзма. На першому етапi проводиться чистка травами кишкiвника, на другому - печiнки та жовчевого мiхура, а на третьому - нирок. Цей процес є iндивiдуальним, i залежить вiд роботи органiзму кожної людини, що потерпає вiд алергiї. На це знадобиться приблизно мiсяць. I багатьом людям цього може виявитись достатньо.

Якщо ж алергiя перейшла у хронiчну форму, тодi потрiбно буде пройти ще й курс лiкування. Йдеться про застосування настоїв та вiдварiв трав (лопух, фiалка триколiрна, череда, корiнь кульбаби, цикорiй). У даному випадку пiдбiр також має бути iндивiдуальним.

А на тлi такого лiкування ще можна застосовувати вiдомий народний метод. Для цього потрiбно помолоти шкаркалупу вареного яйця й додати лимонного соку. Двiчi на день пiд час їжi цю сумiш слiд приймати на кiнчику чайної ложки. Кальцiй сприяє знижнню алергiчних реакцiй та стимулює процеси реактивностi органiзму.
Треба ще додати, що у боротьбi з алергiєю велике значення має спосіб життя людини та рацiон харчування. Усе це потребує серйозного корегування.

- Є ще iншi нетрадицiйнi методи лiкування?

Н. Коломiєць: - В залежностi вiд стану здоров"я людинi може знадобитися перехiд на дiєтичне харчування. Також помiчними можуть бути процедури загартовування. А пробудити життєвi сили органiзму допоможуть гомеопатичнi препарати.

З. Дергачова: - Для лiкування алергiчних захворювань найчастiше використовуються антигiстамiннi препарати. Вони лише на певний перiод знiмають симптоми, завдачи при цьому важкого впливу на наш органiзм - ураження зазнає печiнка й iншi органи. Цей процес можна порiвняти iз роботою автомобiля. Якщо в моторi немає масла, загоряється лампочка. Так от, ви замiсть того, аби долити масла,починаєте трощити лампочку. Такi препарати лише на певний перiод знiмають симптоми.

Потрiбно розумiти, що алергiчний процес виникає внаслiдок дисфункцiї в роботi iмунної системи. Хворiє весь органiзм. Тому лiкування потрiбно добирати не для шкiри, носа чи очей, а для всього органiзму. Таке лiкування дозволяє активiзувати компенсаторнi механiзми й вiдновити нормальну роботу органiзму.

 

Джерело:
До списку новин