загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Журавлi таки накурликали, якою буде зима...

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У вiдомому заповiднику "Асканiя-Нова" офiцiйним клiматичним прогнозам не довiряють, бо орiєнтуються на... свої

Цiєї осенi синоптики (професiйнi та народнi) наввипередки дiляться прогнозами, передбачаючи ранню й морозну зиму. Мовляв, уже наступного мiсяця Україну чекають снiгопади, а лютi морози стоятимуть чи не до самої весни.

А от у степовому бiосферному заповiднику "Асканiя-Нова" до таких прогнозiв ставляться скептично. I не просто тому, що цьогорiчна осiнь у Причорномор'ї напрочуд тепла. Тутешнi науковцi та й усе мiсцеве населення клiматичнi прогнози звiряють iз поведiнкою перелiтних птахiв. I знають: цi синоптики майже нiколи не помиляються, пише газета Експрес.

"Наприклад, червонокнижнi сiрi журавлi цього року не поспiшають летiти в Пiвнiчну Африку, бо й в Українi погода сприятлива. I торiк вони вiдлетiли не "запрограмовано" у вереснi, а лише у груднi! Судячи з поведiнки птахiв, так буде й цьогорiч, -- пояснює екскурсовод Раїса Яковлєва. -- Вiдповiдно, справжньої зими до середини грудня навряд чи варто чекати".

-- Момент, коли крилатi "транзитники" збираються в подорож, -- каже кандидат бiологiчних наук, орнiтолог Тетяна Атемасова, -- фахiвцi фiксують вiдразу ж: птахи активно збиваються у зграї. Але, зважаючи на погоду, цiєї осенi дата вильоту переноситься. А для когось вiн, можливо, взагалi буде скасований.

-- Чи можна перелiтних птахiв вважати найбездоганнiшими синоптиками?

-- Є народна прикмета, яка майже завжди справджується в будь-якому куточку України: вiдлетiли журавлi, лебедi, гуси -- за два-три днi чекай снiгу. Наразi в Пiвнiчному Причорномор'я перелiтнi птахи поводяться так, наче тепла осiнь затримається надовго, а прохолоднi жовтневi днi -- явище тимчасове. Ось, наприклад, пiвнiчнi лебедi-кликуни й гуси, яких донедавна вiдносили в Українi переважно до перелiтних видiв, замiсть того, аби грiтися, як зазвичай, пiд сонцем Середземного моря, невимушено плавають рукотворними озерами Асканiї...

 

Джерело:
До списку новин