загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Яка пенсія належить звільненим за службовою невідповідністю військовим і як її отримати – поради юриста

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Що робити, якщо до пенсії не вистачає пари місяців.

"Мене в кінці літа звільнили з армії за службовою невідповідністю, і до пенсії мені не вистачає приблизно два-три місяці. Чи маю я шанс на те, що пенсія належить?" – Олександр Ю.

Відповідає Марина Медведєва, директор "Центру пенсійного права":

"Ч. 2 ст. 8 ЗУ "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" від 20.12.1991 № 2011-XII встановлено, що військовослужбовці (крім строкової військової служби та військової служби за призовом осіб офіцерського складу) не можуть бути звільнені до набуття права на пенсію за вислугу років. Виняток становлять випадки, коли їх служба припиняється (розривається) по закінченню терміну контракту, в зв'язку з систематичним невиконанням умов контракту військовослужбовцем, за віком, за власним бажанням, за станом здоров'я, через службову невідповідність, у зв'язку з набранням законної сили рішенням суду про притягнення до відповідальності за корупційне правопорушення, пов'язане з порушенням обмежень, передбачених ЗУ "про засади запобігання і протидії корупції", в зв'язку з позбавленням військового звання в дисциплінарному порядку, а також з інших поважних причин , перелік яких визначається Кабміном України.

Вислуга років, необхідна для призначення пенсії військовослужбовцям, визначена ст. 12 ЗУ "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" від 09.04.1992 № 2262-XII. Пенсія за вислугу років призначається: а) особам офіцерського складу, прапорщикам і мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби та військової служби за контрактом, іншим особам, зазначеним у пунктах "б" – "д", "ж" статті 1-2 цього Закону (крім осіб, зазначених у ч. 3 ст. 5 цього Закону), незалежно від віку, якщо вони звільнені зі служби: з 1 жовтня 2015 по 30 вересня 2016 і на день звільнення мають вислугу 22 календарних роки та 6 місяців і більше.

Певні пільги, щодо виходу на пенсію передбачені в разі звільнення за скороченням штатів, оскільки в такому випадку можна застосувати положення ЗУ "Про державні гарантії соціального захисту військовослужбовців, які звільняються зі служби у зв'язку з реформуванням Збройних Сил України, та членів їх сімей". Однак в разі, якщо на день звільнення за службовою невідповідністю не було достатньо стажу для виходу на пенсію, – законодавчої можливості вийти на пенсію за вислугою немає, ви будете отримувати звичайну по досягненню пенсійного віку, так як у вас вистачає загального стажу".

 

Джерело:
До списку новин