загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Масаж для людей похилого віку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Старіння - природний процес, при якому деякі функції нашого організму погіршуються. Чим менше в нашому житті фізичної активності, тим швидше знижуються деякі природні функції: сповільнюється метаболізм, під час фізичної праці доводиться часто робити перерви і переводити подих, артерії втрачають еластичність, деякі літні люди страждають остеопорозом на тлі численних хронічних захворювань.

У похилому віці багато людей позбавляються радості дотиків. Уявіть собі, яке це - жити в самотності, коли до тебе ніхто не доторкнеться і не приголубить. Люди похилого віку рідко користуються психічними та фізичними перевагами масажу. Більшість вважає масаж недоступним задоволенням.

Запобіжні заходи

При наявності будь-яких симптомів остеопорозу та ламкості кісток, проявіть особливу обережність, працюючи на «кістлявих» ділянках тіла: одного погладжування з надмірно сильним натиском буває достатньо, щоб зламати ребро. Стареча шкіра дуже тонка, тому їй потрібно багато масажної олії для зволоження. Якщо шкіра надто суха, додайте в масажну олію дві капсули вітаміну А у вигляді олійного розчину – він не тільки зволожує, але і живить шкіру.

Роблячи масаж літнім людям, застосовуйте ті ж методики, що і при звичайному масажі, але утримайтеся від розминання і масажу глибоко розташованих тканин. Залежно від обставин, програму масажу знадобиться змінити. У першу чергу це стосується розминання. Натискайте на тіло набагато слабкіше, ніж при роботі з молодими людьми. Невелике тертя цілком прийнятне, оскільки воно сприяє посиленню кровообігу, але не варто розтирати занадто чутливу або суху шкіру. У цілому, необхідно проявляти особливу обережність, оскільки шкіру літніх людей легко пошкодити.

Пропонуючи масаж літній людині, пам'ятайте, що пропозиція може виявитися для неї несподіваною, і вона розгубиться, не знаючи, що відповісти. Для початку можна зробити масаж стоп, після цього ваш клієнт напевне захоче продовження.

Масаж стоп

Сядьте навпроти пацієнта, який сидить, на більш низький стілець. Застеліть своє коліно рушником і поставте на нього п'яту правої босої ступні пацієнта. Візьміться за ступню руками і стисніть її на кілька секунд, потім почніть обережно перехоплювати обома долонями, щоб пацієнт звик до ваших дотиків.

Нанесіть на верхню частину ступні масажну олію з приготованого флакону, розподіліть олійку по підошві.

Проведіть однією долонею по щиколотці, повторіть цей рух не менше трьох разів. Потім злегка пощипайте кожен палець, стискайте його, рухаючись від основи до подушечки. Потім клацніть своїми пальцями в повітрі, струсіть з них негативну енергію. Дійдіть до великого пальця, обережно пообертайте його, потім зробіть такі ж обертальні рухи іншими пальцями. У рефлексотерапії пальці ніг символізують голову, обертання пальців розслабляє шию, де зазвичай скупчується напруга, викликана стресом.

Потім розітріть підйом від пальців до щиколотки неширокими коловими рухами обох великих пальців. Почніть з проміжку між великим і другим пальцем ноги, рухайтеся вгору до щиколотки, потім пройдіться пальцями в зворотному напрямку, до заглиблення між двома наступними пальцями. Продовжуйте, поки не дійдете до мізинця. Щоб закінчити цей етап масажу, щипками промасажуйте зовнішній край стопи від мізинця до п'яти. Знову похитайте ступню між долонями, притримуючи її за щиколотку, а потім, щоб закінчити масаж стопи, легкими дотиками подушечок пальців пройдіться вниз по нозі, наповнюючи енергією пальці.

Накрийте ногу рушником або попросіть пацієнта надіти шкарпетки, щоб ноги не замерзли і щоб він не послизнувся, ставши на підлогу змазаними олією ногами. Такий масаж корисно робити ввечері, так як він покращує сон.

 

Джерело:
До списку новин