загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На грядки: опале горiхове листя господиня використовує для пiдживлення картоплi

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

...Набравши чимале рядно опалого листя з волоських горiхiв, Ольга Зiнчук вiдносить його до хлiва, де зсипає у спецiальну загорожу -- там листя лежить до весни.

"Свого часу знайомий агроном пiдказав менi, що горiхове листя є чудовим добривом для росту й розвитку бараболi, -- розповiдає газеті Експресжителька села Iваничi. -- Адже в листi горiха є речовини, якi сприяють росту та розвитку кореневої системи. Розростаючись, коренева система сприяє росту мiцного куща з грубими стеблами, на якому з'являється багато цвiту. Вiдповiдно, пiд таким кущем бiльше картоплин.

Отож восени я згрiбаю листя, яке зберiгаю в хлiвi в сухому, добре провiтрюваному мiсцi. Навеснi набираю в мiшки й перетираю майже на порошок -- висушене за зиму листя дуже добре подрiбнюється. А коли плугом зроблено рядок пiд картоплю, то спершу сиплю в нього перетертi листочки, а тодi висаджуємо коренеплоди. В землi, а ще пiсля дощу, листя активно розкладається, i його речовини живлять кореневу систему молодої рослини.

Також горiхове листя використовую для боротьби з колорадськими жуками. Результат завжди був успiшним. Тому я й не купую нiякої "хiмiї", а за мiсяць до масової появи смугастикiв вiдважую чотири кiлограми сухого листя та кладу його в дiжку. Заливаю холодною водою, якої знадобиться 20 лiтрiв. Кожного дня перемiшую сумiш, а перед використанням чоловiк її ретельно процiджує i переливає в пульверизатор. Обприскує кущики вранцi, коли зiйде роса. При потребi повторює процедуру через тиждень. Цим же настоєм чоловiк обприскує й кущики баклажанiв та томатiв".

Олеся МАКСИМЕЦЬ

 

 

Джерело:
До списку новин