загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як зробити кашпо для квітів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Оригінальне і красиве кашпо можна створити самому


Кашпо зручне саме тим, що воно висить у повітрі. Воно не буде знаходитися на доріжці чи сходах, і не заважатиме ходити. Під час прибирання вам не доведеться піднімати кашпо, адже воно знаходиться у повітряному просторі. Кашпо можна розмістити у середині будинку, використавши вільний простір. Також кашпо гарно виглядає і на подвір'ї: на балконах, на гілках дерев, на паркані, і навіть на стіні. Кашпо можна розмістити де завгодно, там де ви хочете створити кольорову гаму за допомогою квітів, не витрачаючи при цьому корисної площі.

Кашпо із пластикових пляшок

Матеріали для виготовлення кашпо із пластикових пляшок

Пластикова пляшка, ножиці, клей і лак для декупажу, серветки, декоративні шнурочки, канцелярський ніж, дирокол, пістолет з гарячим клеєм.

*Видаляємо з пластикової пляшки всі наліпки і клей, протираємо пляшку оцтом або спиртом (знежирюємо робочу поверхню).

*Обрізаємо канцелярським ножем пляшку на потрібній висоті. Робимо в низу пляшки дренажний отвір (гарячим цвяхом). Дренажний отвір потрібний лише за умови висаджування рослини безпосередньо у кашпо, якщо ж використовуєте кашпо, як вазу, отвір робити непотрібно.

*Наносимо клей для декупажу, накладаємо серветку( тільки шар з малюнком), і по серветці знову мажемо акуратно пензликом з клеєм, так ніби розгладжуємо серветку. *Залишаємо наше кашпо на 4 години, щоб висохло.

*Далі робимо дироколом дірочки для шнурочків, на яких наше кашпо буде висіти. Зав’язуємо шнурочки.

*Для декорування кашпо, беремо гарячий клей і приклеюємо декоративну стрічку.

*Акуратно висаджуємо рослини.

Наше кашпо завершене.

Кашпо із гілочок

Матеріали та інструменти для створення дерев'яного кашпо

Використовуємо всі підручні матеріали: обрізки з дерева, обрізані гілки з дерев, дощечки, та інші матеріали. Для з’єднання дерев'яної частини нам потрібно: тоненький шнурок (коричневий, зелений), клей ПВА, молоток, маленькі цвяхи, ножиці, пила.
Визначити розміри кашпо

*Спочатку нам потрібно вибрати найрівніші гілочки товщиною 0,5-1 см, почистити їх від дрібних гілочок. Далі порізати гілочки довжиною по 20-30 см.

*Всі гілочки по черзі зв’язуємо одна до одної за допомогою шнурка, зав`язуєте на одній гілці один простий вузол, прикладаєте до неї наступну гілку, в'яжете черговий вузол і так далі, вузлики робимо з двох сторін, так неначе робимо парканчик, який буде згинатися в будь-яку сторону за рахунок тонкої мотузки, далі зв’язуємо. Отримуємо основу для нашого майбутнього дерев’яного кашпо, але у цій конструкції не вистачає дна.

*Дно зробити досить просто. У готове коло поставте 4-6 гілочок так, щоб вони лягали на мотузку, обплетену навколо кожної гілки. Таким чином, якщо помістити в готове дерев'яне кашпо горщик, він зручно розташується на дерев'яному дні. У таке кашпо можна ставити не тільки вазон з горщиком, алей вазони без горщика, наприклад, всі стінки обкласти чорною агроплівкою або сфагнумом(мохом), і висаджуємо рослину як у звичайний горщик. Сфагнум добре вбирає вологу таким чином земля буде висихати повільніше.

Цвяхи нам потрібні для того, щоб зафіксувати дно. Ними навскіс закріпляємо кожну гілку дна до основної конструкції, щоб дно не поламалось. Клей і шнурок нам потрібні для зовнішнього декорування кашпо, при потребі. Шнурком можна декілька разів перемотати кашпо, закріпити клеєм ПВА, і доклеїти гарячим клеєм яскравий декор (калину, горобину, шишки…..).


Оригінальне кашпо з мішковини

Кашпо з мішковини дуже легко зробити, воно не забере багато часу. Мішковина завжди була непоганим і дуже симпатичним матеріалом для декорування. Мішок, або мішковинну тканину, можна знайти у господарських чи в будівельних гіпермаркетах. 
Дуже простий варіант кашпо з мішковини – це невеликі кишеньки, в які можна просто поставити горщик з рослиною, або зшити цілий ряд кишеньок і зробити цілий квітник.
Коли робите кашпо із мішковини, не забувайте, що ця тканина по лінії зрізу розпорюється, бажано краї зміцнити(просто звернути край в один або два рази і ретельно їх прошити).

Інші види кашпо

Якщо пофантазувати, то можна зробити кашпо з чого завгодно. Це може бути ніжне і елегантне кашпо з в'язаних серветок або тканин, якими можна обернути горщик з рослиною. Може бути більш жорстке, стилю хай-тек кашпо з дроту, сітки-рабиці, керамічне кашпо, кашпо з глини або гіпсу (які, звичайно, вже потребують чималого досвіду і терпіння), кашпо з фольги, паперу, картону, комбінованих матеріалів, кашпо з старих сумок. Можна використовувати автомобільні колеса, гумові чоботи, мешти, кросівки та що завгодно. Варто тільки захотіти - і у вас обов'язково вийде щось оригінальне. Сміливо експерементуйте! Вдалих вам робіт!
Примітка! У такі кашпо садіть квіти з невеликою кореневою системою, або однорічні рослини (петунії, сурфінії, чорнобривці, братчики, сукулентні рослини, лобелію, плющ та багато інших).

 

Джерело:
До списку новин