загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Кашель – не іграшка: як правильно його лікувати. Поради лікаря Комаровського

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Дуже часто, якщо мова йде про лікування застуди, ми не звертаємося до лікаря, а йдемо в аптеку, купуємо собі кілька коробочок (ми ж знаємо з реклами по телевізору, що потрібно) і починаємо самолікування.

Доктор Комаровський написав чудову статтю, в якій попереджає, що розрекламовані засоби – далеко не завжди те, що нам потрібно. Особливо це небезпечно, якщо мова йде про здоров’я дітей, повідомляє Корупція. Інфо

Рекомендуємо статтю до прочитання і бажаємо вам міцного здоров’я.

Комаровський Євгеній Олегович і його розповідь:

Упродовж години я перебував в кімнаті з ввімкненим телевізором. Протягом години я 8 разів бачив рекламу ліків, які, за запевненням виробника, слід негайно ковтати при появі кашлю.

Нерви вже не витримують слухати цю маячню! Люди, увага!

1. Більшість рекламованих ліків «від кашлю» – це муколітики та відхаркувальні засоби

Абсолютна більшість рекламованих ліків «від кашлю» – це відхаркувальні засоби і / або так звані муколітики. Муколітики – це препарати, що збільшують обсяг мокротиння (мокрота – утворюється в легенях, слиз) і роблять її рідшою, плинною, що теоретично полегшує її відкашлювання.
2. Вони потрібні далеко не завжди

Абсолютна більшість випадків, коли у вас нежить, кашель і підвищення температури, – це хвороба верхніх дихальних шляхів: риніт, фарингіт, ларингіт. Відхаркувальні засоби збільшують кількість мокротиння! Навіщо вам збільшувати кількість слизу в легенях, коли у вас нежить або болить горло? Навіщо? Тому що сказали по телевізору?

3. Відхаркувальні засоби повинен призначати лікар

Відхаркувальні засоби іноді (досить рідко) потрібні при деяких захворюваннях нижніх дихальних шляхів – бронхітах, запаленнях легенів. Бронхіти і пневмонії лікують лікарі, а не люди, надивившись телевізора.
4. Вони не зменшують, а посилюють кашель

Відхаркувальні засоби не зменшують, а посилюють кашель, активізуючи відходження мокротиння. Але при дефіциті рідини в організмі і / або при сухості повітря в приміщенні відхаркувальні засоби не можуть проявити свою дію: кашель підсилюють, але полегшення не приносять.

У той же час якщо ви багато п’єте, а в кімнаті чисте, прохолодне і вологе повітря, то відхаркувальні засоби не потрібні: мокрота в таких умовах не стає в’язкою і легко відкашлюється без всяких ліків.
5. Муколітики і відхаркувальні можуть стати причиною ускладнень у маленьких дітей

У дітей кашель (сила кашльового поштовху) набагато слабкіший, ніж у дорослих. Після прийому відхаркувальних засобів діти часто не в змозі відкашляти збільшену кількість мокротиння. Вона накопичується в нижніх дихальних шляхах, і це головна причина обструктивного бронхіту і запалення легенів. Дати муколітик і вкласти дитину спати в теплій і сухій кімнаті (а таких кімнат у нас 90%) – найпростіший спосіб організувати ускладнення. А якщо на додачу до цього закладений ніс і підвищена температура тіла – так шанси перетворити тижневий нежить в місячне лікування пневмонії максимальні.

Не дивно, що в багатьох країнах муколітики настійно не рекомендуються дітям перших 5 років життя, а дати їх дітям до 2 років – це взагалі кримінал. Але нам пощастило! У нас можна всім підряд, без рецепта, і рекламувати в вечірньому праймі по телевізору.
6. Ще раз для тих, хто ще не зрозумів: телевізор не повинен заміняти мозок

Це правило працює і в політиці, і при кашлі. Не купуйте відхаркувальні засоби без прямої вказівки лікаря. Якщо лікар на дому призначив відхаркувальні засоби дитині молодше 5 років – шукайте іншого лікаря, якщо дитині менше 2 років – терміново шукайте іншого лікаря.
Як полегшити кашель:

-Одягніться тепліше.
-Зробіть все, щоб в приміщенні було чисте, прохолодне (16-20 ° С) і не сухе повітря (відносна вологість – 40-70%).
-Стежте за носовим диханням – воно повинно бути! Допоможуть часте промивання сольовими розчинами і, якщо зовсім не під силу, судинозвужувальні засоби.
-Пийте багато теплої рідини. Не гарячої!
-Знайдіть того, хто поставить діагноз.
-Вимкніть телевізор.

 

Джерело:
До списку новин