загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як притягти до відповідальності сусіда, який занадто голосно грає на піаніно ночами

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Скільки коштує шум у нічний час.

"У нас в будинку оселився "чудовий сусід" з піаніно. Завдяки йому ми тепер слухаємо гами, "Собачий вальс", іноді Шопена та іншу класику з самого ранку і до пізньої ночі. Не можна сказати, що це дуже голосно, але у мене свої звукові пристрасті, і вдома, у своїй квартирі, я хочу тиші. Чи є управа на таланти?" – Валентина Латанченко, м.Запоріжжя.

Відповідає Кирило Бобровня, провідний спеціаліст "УкрЮрЦентру":

"Згідно зі статтею 182 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях винному загрожує або попередження, або штраф від 85 грн до 255 грн . відповідно до статті 255 цього кодексу, протоколи про адміністративні правопорушення за статтею 182 мають право складати співробітники органів внутрішніх справ.
Стаття 24 Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" говорить, що в нічний час, а саме з 22:00 до 8:00, в житлових будинках і на прилеглих до них територіях забороняється гучний спів і викрики, використання звуковідтворювальної апаратури та інших джерел побутового шуму, проведення салютів, феєрверків, використання піротехнічних засобів.

За санітарними нормами в житлових приміщеннях допускається підвищення рівня шуму вдень до 55 дБ, а вночі – до 40 дБ.

Таким чином, зверніть увагу на час доби, коли вас турбують музикою. При виклику поліції необхідно буде встановити саме перевищення допустимого рівня шуму (а не просто констатувати, що через погану звукоізоляцію в будинку до вас долітають якісь звуки), а також факт даного порушення в неприпустимий час доби, згідно з чинним законодавством України".

 

Джерело:
До списку новин