загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Гройсману пропонують мінімальну пенсію також підняти до 3 200 гривень

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З відповідним зверненням до прем’єра звернувся Олександр Домбровський.

Новину передає 112 канал.

Народний депутат від БПП Олександр Домбровський ініціює підвищення мінімальної пенсії до рівня мінімальної заробітної плати в Україні – 3200 гривень.

«Фактично ми піднімаємо найбільш мобільні категорії — ті, які працюють. А у нас залишається величезна категорія пенсіонерів, про яких ми сьогодні навіть не думаємо», — сказав він. За його словами, такий дисбаланс в соціальних стандартах щодо мінімального рівня доходів активних верств населення та пенсіонерів є несправедливим та може викликати соціальну напругу, що є вкрай небезпечним з огляду на геополітичні та військові загрози, що стоять перед Україною. «Та і хіба наші батьки не заслужили на гідну старість? Наш обов’язок –зробити все можливе, щоб забезпечити їм європейський рівень життя», - сказав він.

Пропозицію щодо підвищення мінімальної пенсії Олександр Домбровський планує озвучити прем’єр-міністру Володимиру Гройсману, а також буде добиватись прийняття відповідних законопроектів Верховною Радою. Домбровський також запевнив, що Президент підтримає ідею щодо підвищення мінімальної пенсії.

За розрахунками Олександра Домбровського, щоб підвищити мінімальні соціальні стандарти для 11 млн пенсіонерів, які зареєстровані в Україні, в бюджеті необхідно передбачити додаткових 60 млрд гривень. «Це велика сума, однак, як показав приклад з підвищенням мінімальної зарплати, Кабінет Міністрів в разі необхідності вміє відшукувати резерви», — сказав він. Він також зауважив, що це питання ще не пізно включити в бюджетний процес-2017.

Ініціативу Олександра Домбровського уже підтримали низка громадських активістів, зокрема – один із лідерів Партії пенсіонерів України, вінничанин Віктор Малиновський. «Олександр Георгійович [Домбровський] завжди був активним захисником інтересів пенсіонерів, до нього завжди можна було звернутись з усіма наболілими питаннями та отримати допомогу. Він щиро вболіває за людей похилого віку. І ми готові підтримати його ініціативу – вона є особливо актуальною саме зараз, коли пенсіонер рахує кожну гривню», — заявив Віктор Малиновський.

 

Джерело:
До списку новин