загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українці стали ще біднішими – Credit Suisse

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

За рік статки українських домогосподарств впали на 19%. У антилідерах також Росія і Аргентина.

Добробут українців з середини минулого року до середини 2016-го знизилося на 19%. Про це йдеться в доповіді одного з найбільших швейцарських фінансових конгломератів Credit Suisse.

Україна разом з РФ (мінус 15%) і Аргентиною (мінус 27%) увійшли до трійки антирейтингу зі зростання добробуту домогосподарств – достаток жителів цих трьох країн, в відсотковому вираженні, знизився найбільше.

При цьому аналітики компанії зазначають, що сукупний статок населення планети за цей же період зріс на 1,4%, до $ 256 трлн.

"Однак кількість дорослих в світі зростала приблизно тими ж темпами, тому вперше з 2008 року середні статки на кожну дорослу людину не змінилися і становлять $ 52,8 тис.", – говориться в доповіді.

Слід зазначити, що Україна, разом з Молдовою і Білоруссю, також потрапила до групи країн, де на одного дорослого в середньому припадає менше $ 5 тис. доларів. До цієї ж групи належить ряд країн Африки, Індія і Казахстан.

"Ми, по-перше, втратили частину території. По-друге, втратили ринок РФ. При цьому ми дуже експортно-орієнтованих країна. Не варто забувати і про дуже велику девальвацію – майже втричі знецінилася гривня за кілька років. Впливає на це і закриття банків, підприємств. А в цифрах це можна показати тільки на якомусь окремому прикладі. Наприклад, через втрату ринку РФ ми втратили близько $ 18 млрд", – пояснює економіст Олександр Охріменко.

Ілля Требор

 

Джерело:
До списку новин