загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як впливають на організм після 50 дієти

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Попередження передчасного старіння, як не банально це звучить, базується перш за все на раціональному харчуванні і достатній фізичній активності людини. Після 50 років людина має обмежити надходження вуглеводів з їжею, особливо моно- і дисахаридів.

Вживання великої кількості очищених вуглеводів прискорює обмін катехоламінів (гормонів стресу) і підвищує артеріальний тиск. Кількість жирів у їжі повинна бути знижена, необхідні ліпіди організм повинен отримувати у вигляді рослинних і рибних продуктів, які збагачені ненасиченими жирними кислотами. Такої раціонально обмеженої дієти людина має притримуватися значну частину свого життя.

Але не варто обмежувати себе надмірно - різке обмеження харчування у зрілому віці може тільки прискорити прояви старіння, зокрема розвиток слабоумства. Одночасно потрібно підвищити вміст у добовому раціоні незамінних амінокислот (до 1,2–1,5 г повноцінного білка на 1 кг маси тіла) і кальцію – за рахунок молочних продуктів (для затримки розвитку остеопорозу).

Споживання вітаміну Е затримує розвиток вікових змін. Окрім того, для збереження інтелектуальних здібностей людям похилого віку рекомендують особливу помірність у вживанні алкоголю і седативних засобів.

Фізична активність, вітаміни-антиоксиданти (С, Е, Р – каротин) і мікроелементи (наприклад, цинк), своєчасна корекція психічної депресії затримує старіння імунної системи і зменшує ризик інфекційних захворювань.

Харчові волокна, які містяться в овочах і фруктах, знижують вірогідність виникнення цукрового діабету і стимулюють перистальтику кишечника. Овочі і фрукти забезпечують організм, який старіє, достатньою кількістю вітамінів.

У зв’язку з віковою інволюцією центральних органів імунної системи (вилочкова залоза) і нейроендокринної системи (шишкоподібне тіло) актуальним є питання про відновлення втрачених ним функцій. З цією метою із вищеназваних органів були виділені і впроваджені в медичну практику препарати, які мають високу геропротекторну активність, ефективно попереджають передчасне старіння і сприяють подовженню життя.

 

Джерело:
До списку новин