загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

«Берегиня» не дає сумським пенсіонерам сумувати

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На базі міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» діє відділення денного перебування «Калина» для містян поважного віку.

Із підопічними тут працюють за різними напрямками. Особливе місце займає арт-терапевтична робота, де літні люди мають змогу проявити свій хист і талант. З ініціативи самих відвідувачів було створено ряд гуртків прикладного мистецтва, де вони навчаються або удосконалюють техніку художньої вишивки та в'язання, з успіхом оволодівають премудрості декупажу, квілінгу. Роботи відвідувачів неодноразово були представлені на міських виставках.

Із 2006 року на базі відділення діє вокальний ансамбль «Червона калина». Завдяки заняттю вокалом, відвідувачі здобувають навички соціального спілкування, отримують допомогу в розкритті своїх індивідуальних здібностей. В репертуарі ансамблю українські народні пісні, ліричні, патріотичні. Без ансамблю не проходить жодний захід у відділенні. Учасників ансамблю «Червона калина» добре знають за межами відділення: в обласному госпіталі для ветеранів війни та праці, в геріатричному пансіонаті.

А ще підопічні «Калини» мають можливість тричі на тиждень покращувати свій фізичний стан на факультеті «група здоров'я» «Університету третього віку» під керівництвом медичної сестри. Кожне заняття включає в себе комплекс вправ для зміцнення суглобів, підтримання в робочому стані органів дихання, серцево – судинної системи. Крім занять фізкультурою проводяться лекції на медичну тематику. Адже зберегти здоров'я, раціонально харчуватися, підтримувати рухову активність означає продовжувати роки життя.

Нинішнього року в «Калині» в рамках соціально-психологічного патронажу літніх людей та осіб з інвалідністю започатковано роботу в сенсорній кімнаті. Перебування в ній – це не просто відпочинок, а своєрідне лікування. Спеціальне реабілітаційне обладнання, використання світлових та звукових засобів впливає на різні аналізатори людини, активізуючи позитивні емоції, створюючи піднесений настрій на весь день.

Фахівці відділення роблять все можливе, щоб люди похилого віку відчували себе потрібними і мали можливість та бажання передавати свій творчий потенціал молодшому поколінню.

Всіх охочих запрошують відвідувати відділення денного перебування «Калина» за адресою: м. Суми, пр-т М. Лушпи, 23. Тел. для довідок: 32-83-61.

 

Джерело:
До списку новин