загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

«Книжкова бабуся» в оренду

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У світі бібліотеки давно вже переросли статус звичайних книгозбірень та стали справжніми культурними осередками, де для родин організовують найрізноманітніші освітні та розважальні заходи. Деякі фінські бібліотеки вирішили створити це відчуття комфорту та затишку і для дітей, які не мають змоги проводити час з родиною. І допомагають їм у цьому «книжкові» бабусі й дідусі.

Люди старшого віку на волонтерських засадах навідуються у бібліотеки кілька разів на тиждень та проводять час з юними читачами. За бажанням дитини, вони разом можуть виконати домашнє завдання, почитати казку чи просто погратися. Натрапити на таких «книжкових» помічників можна, наприклад, у бібліотеках міст Вантаа та Порі.

«Звичайно, я читаю казки і своїм онукам. Але  у вільний час ходжу до бібліотеки щоб почити тим, у кого немає бабці», - розповідає одна з волонтерок.

На думку організаторів проекту, багато дітей, які відвідують бібліотеку, знайомі лише з кількома людьми похилого віку – своїми бабцями і дідусями, а ця ініціатива дасть їм можливість побачити, що бувають дуже цікаві люди з колосальним досвідом, і що бабусі та дідусі можуть бути дуже різними.

 

Джерело:
До списку новин