загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Різдвяний піст. Для вас — зручний календар харчування

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Нагадуємо, що початок Різдвяного посту в 2016 році припадає на понеділок, 28 листопада. Піст триває 40 днів і закінчується 6 січня 2016 року у переддень святкування Різдва Христового.

Маючи під рукою такий наочний календарик, ти з упевненістю зможеш готувати правильні пісні страви, бо точно знатимеш: в Різдвяний піст 2016 що можна їсти, а від чого краще утриматися, коли не бажано варити їжу, а коли навіть можна пити вино.

Адже крім дотримання церковного уставу важливо також не нашкодити своєму здоров'ю і забезпечити собі правильний, повноцінний і різноманітний раціон у піст Різдвяний 2016. Харчування по днях тижня значно відрізняється одне від одного, і це наочно відображено в календарі Різдвяного посту.

Православний Різдвяний піст 2016 — допустимі і заборонені продукти

Різдвяний піст менш суворий, ніж Великий і Успенський пости. У харчуванні піст вимагає відмовитися від продуктів тваринного походження: м'яса, яєць, молока і молочних продуктів.

Незважаючи на заборони, твій раціон під час Різдвяного посту може бути доволі багатим і різноманітним і включати наступні продукти: каші, хліб, сухарі, овочі, гриби, зелень, ягоди, фрукти, сухофрукти, горіхи, насіння, мед, а в деякі дні також рибу, морепродукти, олію і навіть вино.

Під час Різдвяного посту можна вживати сирі, варені, тушковані, запечені, квашені страви. Це можуть бути різноманітні салати, соління та консервація, супи, рагу, запіканки, вареники, пироги та інша випічка, соки, морси, киселі, чай.

Різдвяний піст: харчування по днях тижня

•        По понеділках дозволена гаряча їжа, зварена на воді без олії.

•        У вівторок, четвер, суботу та неділю допустима варена їжа з олією, а також риба і вино.

•        У середу і п'ятницю дозволено тільки сухоїдіння.

•        Традиційно в останні дні з 2 по 6 січня піст посилюється, тобто в ці дні Різдвяного посту не можна вживати рибу навіть у суботу та неділю. Але в Різдвяний піст 2017 цей період не потрапляють ні субота, ні неділя.

Календар Різдвяного посту 2016—2017 на кожен день

Календар Різдвяного посту 2016—2017 © Інна Малиш, tochka.n

 

Джерело:
До списку новин