загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Щоб не хворiти, пенсiонер щоранку стоїть на головi та купається пiд холодним душем просто неба

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Зимно. Перехожi на вулицi в шапках, пальто та шубах. А Василевi Федориничу, 74-рiчному пенсiонеровi, хоч би що: у садку робить ранкову гiмнастику. Його несезонний одяг шокує - нi футболки, нi спортивних штанiв. Лише плавки.
"Невже вам не холодно?" - гукаю звiддаля. "Нi, - всмiхається пенсiонер, - я вже звик - не перший рiк загартовуюсь. Зрештою, як бачите, на мiсцi не стою - постiйно рухаюсь. Щойно на кiльцях
тримав кутик ногами, вигинався дугою донизу, пiдтягувався на поперечцi. Всi тренажери у моєму садку саморобнi: змайстрував власноруч".
Ловлю себе на думцi, що до Василя Федоринича зi села Левадiвки Одеської області, якось не личить звертатися як до дiда. Який вiн дiд?! Cтрункий, атлетичної статури, активний i життєрадiсний. "А чому сумувати? - дивується. - Мої однолiтки iнодi бiдкаються, мовляв, хандра, депресiя. А я, хочете вiрте, хочете нi, не знаю що це таке.

Кожен ранок починаю з фiзичних вправ: то на головi стою, то роблю схiдну гiмнастику, то сiдаю на шпагат чи почергово закидаю ноги за голову, потiм роздягаюсь i гайда на вулицю - у самiсiньких плавках. Поперечка, кiльця, шведська стiнка, бруси... Ось так i заряджаюсь гарним настроєм. Власне, вiн у мене майже нiколи не псується. Секрет простий - бiостимулятори. Точнiше - руханка на свiжому повiтрi".


П'ять рокiв тому пан Федоринич раптом вирiшив сiсти на ровера. Нi, не просто так, щоб похизуватись, - зрозумiв, що кращого тренажера для тренування серцево-судинної системи годi й придумати. Вiдтодi тисне на педалi щодня - навiть узимку, якщо, звичайно, немає снiгу. Далекi вiдстанi пенсiонера не лякають. Навпаки, додають молодечого азарту.
"Якось захотiлося провiдати кума, - розповiдає. - Давно не бачились. Вiн живе в сусiднiй областi за вiсiмдесят кiлометрiв. Отож сiдаю на ровера i вперед. Думаєте, що це моя найдовша вiдстань? Нi. Якось їздив до доньки, а це - 150 кiлометрiв. Нiкого не попереджав. Стукаю в дверi - шок... батько з ровером. Тепер рiдня вже звикла до моїх мандрiвок. От тiльки дружина постiйно хвилюється. Самi розумiєте, автотраса, нашi водiї -- завжди небезпечно. Тож зазвичай рухаюсь польовими дорогами: там i спокiйнiше, i повiтря чистiше. Знаєте, скiльки вже накрутив кiлометрiв? Майже двадцять тисяч. Тобто чотири тисячi на рiк".
Василь Федоринич щойно закiнчив вправи. Здавалося б, мерщiй побiжить до хати -- вдягатися. На вулицi ж не лiто. Нi, тепер у нього воднi процедури. Де? Просто неба. Для цього зробив собi душ.


"А воду пiдiгрiваєте?" - жартую. "Навiщо? - дивується газда. - Тодi не буде ефекту. Холодна вода - це мiкрострес для органiзму. Iншими словами - тренування й загартування. Я вже забув, коли хворiв востаннє, а про пiгулки й поготiв. Натомiсть радiю життю i насолоджуюсь ним. I все це - завдяки руханцi, фiзичним вправам, i холоднiй купелi.

Я iнодi ходжу на спортивний майданчик мiсцевої школи - збiгаються майже всi учнi. Для них це справжнє диво: 74-рiчний пенсiонер робить такi вправи, якi нiхто з них повторити не може. Заздрять. Та мене не це тiшить. Бачу, що очi в дiтей горять бажанням. Сподiваюся, що моїй приклад надихне бодай когось".
Володимир IСАЄВ

 

Джерело:
До списку новин