загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Червоний буряк нормалізує роботу шлунку і печінки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Коренеплоди буряка містять цукор, органічні кислоти – лимонну, яблучну, а також білок, пектини, каротин, вітаміни С, В1, В2 і РР, мінеральні солі калію, магнію, заліза тощо. organic.ua

За вмістом йоду буряк є лідером серед усіх овочів, тому широко застосовується для профілактики та лікування захворювання щитоподібної залози.

Буряк нормалізує діяльність шлунково-кишкового тракту. Завдяки вмісту вітаміну U буряк допомагає при виразкових хворобах шлунку і дванадцятипалої кишки.

Цей овоч також покращує пам’ять при атеросклерозі, використовується для лікування неврозів, безсоння, анемії та гіпертонії. Пектини буряка, яких більше ніж у яблуках і моркві, здатні зв'язувати солі важких металів. Бетаїн сприяє зміцненню капілярів, зниженню кров'яного тиску і рівня холестерину в крові, поліпшенню роботи печінки і нирок. Бетаїн також покращує засвоєння білків, поліпшує роботу печінки, тому його виділяють з буряка і на його основі виготовляють гепатопротектори.

У профілактичних цілях буряк бажано вживати не менше двох разів на тиждень.

На відміну від інших овочів, буряк і у вареному вигляді значною мірою зберігає корисні властивості - завдяки стійкості флавоноїдів. Та найкраще все ж готувати сік зі свіжого буряка. У жодному разі не можна пити щойно відтиснутий сік, адже в ньому містяться летючі речовини, які мають отруйну дію, і це може призвести до нудоти, загальної слабкості. Для вживання сік повинен настоятися в холодильнику не менше двох годин. Для досягнення лікувального ефекту сік потрібно вживати щоденно, без перерви, впродовж трьох-чотирьох тижнів по склянці на день, за10-15 хвилин до їжі підігрітим. Не можна його заїдати чи запивати.

 

Джерело:
До списку новин