загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Не виходячи з дому: з'явилася змога побачити всі складники своїх пенсійних нарахувань

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Маючи вдома інтернет і доступ до своєї особистої пенсійної справи, можна побачити, яка сума нарахована та з яких виплат складається, пише газета Експрес.

Щоб перевірити, як це працює, ми завітали до жінки, яка вже встигла зареєструватися на порталі Пенсійного фонду України й тепер швидко заходить у свій особистий кабінет, аби бути в курсі всього, що діється з її нарахуваннями.

"Як зареєструвалася? -- перепитує мене пенсіонерка. -- Ось дивіться: заходимо на сайт ПФУ, вибираємо меню "Портал ПФУ" -- "Реєстрація" (можна одразу зайти на веб-портал за адресою portal.pfu.gov.ua). А далі у вас питають номер заяви, логін, пароль. Щоб вказати номер заяви, я мусила спершу звернутися до управління пенсійного фонду з паспортом та ідентифікаційним номером, аби написати її. І лише тоді отримала доступ до своєї особової картки".

Крок за кроком пенсіонерка швиденько (не встигаєш й оком зморгнути) показує, що потрібно робити. І ось перед нами вже таблиця з цифрами.

"Тут є дані з моєї електронної пенсійної справи, -- каже. -- У ній зазначено вид пенсії (у мене вона за віком), термін, на який призначена (довічно), загальну суму пенсії, суму, яку мені виплачують. Також тут можна переглянути складові пенсійної виплати: от відображена основна пенсія, а також доплата за понаднормовий стаж та доплата до прожиткового мінімуму".

Крім того, є ще інший спосіб реєстрації -- з допомогою електронно-цифрового підпису. Маючи такий електронний ключ (ЕЦП можна виготовити в будь-якому акредитаційному центрі, там ця послуга -- платна), можна зареєструватися відразу на веб-порталі, без відвідування пенсійного фонду.

Боятися, що хтось може скористатися вашими даними, не варто, запевняють фахівці. Адже вся інформація захищена, нею ніхто інший не зможе скористатися, окрім вас.

Ірина ШЕЛУПЕЦЬ

 

Джерело:
До списку новин