загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Процедура спадкування в Україні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Згідно Цивільного Кодексу України спадкоємці (за заповітом чи за законом) мають право як прийняти спадщину так і не прийняти її. Проте вони обмеженні у строках. biznesoblast.com

Для отримання спадщини, особа, яка вважає себе спадкоємцем має право протягом шести місяців заявити про це. Щоб це зробити їй необхідно написати заяву про прийняття спадщини (або про її відмову). Це можна було зробити у найближчого нотаріуса (відповідно найближчого до останнього місця проживання людини, яка померла). Проте на основі Закону України від 20.10.2014 року №1709-VII , який набрав чинності,  написати заяву можна у населеному пункті (сільському), точніше в уповноваженої посадової особи або в органах місцевого самоврядування. Якщо ж спадкоємець не вклався у цей строк через поважну причину, то він може отримати додатковий строк через суд.

Для написання заяви потрібно мати із собою відповідний перелік документів (це ідентифікаційний код, паспорт, свідоцтво про смерть, також якщо є то заповіт, а якщо немає то документ, який підтверджує родинний зв’язок із померлим, та правовстановлюючі документи). Тоді нотаріусом (або посадовою особою у сільській місцевості) заносяться дані у реєстр та відкривається спадкова справа. Для того щоб отримати свідоцтво про право  на спадщину ( це документ, який засвідчує ваше право власності на все, що ви успадкували) , вам потрібно дочекатися щоб пройшли рівно шість місяців з дня смерті спадкодавця. Лише тоді ви зможете написати заяву на його видачу. Якщо ж ви спадкоємець не 1 чи 2 черги спадщини, то вам необхідно провести оцінку майна ( до видачі свідоцтва). Вона проводиться 1-2 дня, та надає вам ринкову вартість майна згідно якої ви можете сплатити податок.

 Марійка Міньковська

 

Джерело:
До списку новин