загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

КСУ розпочинає розгляд справи про неконституційність підвищення пенсійного віку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Конституційний Суд України розпочинає розгляд справи щодо неконституційності підвищення на п'ять років стажу роботи для чоловіків і жінок.

Відповідно до порядку денного Суду, розгляд справи за конституційним поданням 48 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) окремих положень законів України "Про пенсійне забезпечення", "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб", "Про державну службу", "Про судову експертизу", "Про Національний банк України", "Про службу в органах місцевого самоврядування", "Про статус народного депутата України", "Про дипломатичну службу", "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", "Про Кабінет Міністрів України", "Про прокуратуру", а також Положення про помічника-консультанта народного депутата України, затвердженого Постановою Верховної Ради України від 13 жовтня 1995 року № 379/95–ВР розпочнеться о 10 годині.

Також у відповідному конституційному поданні народні депутати вказують на необхідність перевірки на відповідність Основному Закону України окремих положень законодавчих актів, якими для працюючих пенсіонерів призначена раніше за законом пенсія не буде виплачуватися до 31 грудня 2016 року, або її розмір буде зменшений до 85 відсотків від призначеного.

Окрім того, оскаржуються норми "спеціальних” законів, які регулюють особливості пенсійного забезпечення осіб залежно від їх соціального чи професійного статусу, якими обмежено або припинено виплату пенсій працюючим пенсіонерам. Суб'єкт права на конституційне подання переконаний, що передбачене оспорюваними положеннями законів припинення до 31 грудня 2016 року виплати пенсії окремим категоріям осіб, а також обмеження розміру (85% від призначеного) пенсій працюючим пенсіонерам, що обчислюються із заробітних плат, з яких було повністю сплачено податки і страхові внески, є абсолютним порушенням принципів пенсійного забезпечення та приписів статті 22 Конституції України. Тобто йдеться про скасування існуючого блага (право на отримання пенсії) та зменшення його розміру (розмір встановленої пенсії).

Джерело:
До списку новин